Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana filtra, regeneracja, regulacja -Tomasetto - pytania

Featured Replies

Napisano

Witam

Jeżdżę sobie Oplem Astrą F z silniczkiem 1.4i (C14SE) po przejechaniu 65 tyś odczuwam spadek mocy, czasami falują obroty na biegu jałowym, gdy wyjadę z garażu i zgaszę silnik to na gazie już nie mogę odpalić. W związku z tymi objawami postanowiłem że wymienię filtr wyreguluje oraz może wymienię membrany

posiadam reduktor taki jak na fotkach:

79540571dba5e54dm.jpg fef27eafeacc4af0m.jpg

46a8aefcc94c3d57m.jpgc66d444f9f8cf396m.jpgdad72eb060dad9ebm.jpg

Z tego co sie zorientowałem jest to Tomasetto Model AT ( przeczytałem na obudowie ) na obudowie jeszcze było: 100HP oraz jakiś numer: 125688

I tu moje pytania: Czy prawidłowo odczytałem oznaczenie tego reduktora czy może czegoś jeszcze brakuje? Jak wymienić filter ( bo rozumiem że znajduje sie on w tym pojemniczku do którego dochodzi ta miedziana rurka <zaznaczyłem na foto >) Jak go wyjąć?

Jeszcze mam pytanie odnośnie regulacji, rozumiem że dokonuje sie jej poprzez te dwie śruby, tylko co do czego i jak dobrze doregulować gdzie podpina sie miernik? Bo kiedyś gaziarz wpinał gdzieś zwykły miernik elektroniczny i dokonywał pomiaru i regulował tylko gdzie on ten miernik wpinał. Ktoś mógłby mi napisać jak regulować to bedę wdzięczny

Przymierzam się też do regeneracji. Jeśli chodzi o regneracje to nalazłem na innym forum taki artykuł o regeneracji Tomasetto tylko czy przebieg regeneracji bedzie taki sam w moim przypadku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.