Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G, x16szr - problem z wolnymi obrotami

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie, czy spotkał się ktoś z taką sytuacja: Mianowicie auto trzyma na postoju wolne obroty okolo 800 przy czym widać falowanie na poziomie +/- 15-20 obrotów. Problem pojawia się w momencie gdy podczas jazdy wrzucę na luz, obroty zawieszają się kolo 2000 a nastepnie spadaja do okolo 1300 i czasem tak zostają do całkowitego zatrzymania samochodu.

Silniczek krokowy czyszczony, sonda sprawdzona. Ma ktoś jakieś pomysły, może u kogoś wystąpił tego typu problem i ma na to jakieś rozwiązanie. Komputer po badaniu interfejsem nie wykazuje żadnych błędów.

Pozdrawiam

Napisano

Prawdopodobnie masz samochod z rocznikiem do 1999. W ktorych zamontowano wadliwa przepustnice. Sposobem na obnizenie problemow lecz niestety nie zlikwidowaniem jest nowe oprogramowanie dostepne przez Tech z TIS2000.

Przynajmniej jak mialem podobne problemy mojej bylej AG - pomoglo, ale odradzam szukania używanej przepustnicy.

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz. Mam już jakiś trop.

Ogólnie silnik pracuje dobrze, pali od 6-8 litrów. Wiec wszystko jest ok.

A co do aktualizacji softu, to ile taka operacja kosztuje? Orientacyjnie oczywiście. I na ile likwiduje tego typu objawy.

Pozdrawiam

Napisano

Z tego co pamietam to nie podnosily mi sie juz tak wysoko obroty. Ja to zrobilem jak jeszcze pracowalem w ASO. Teraz podobno to kosztuje okolo 150 zl.

Moja tez chodzila pieknie, z tego co czytalem to chodzi o jakies zle dopasowanie na wolnych obrotach.

Jest to opisane w TIS2000 jak sie przelaczysz na jezyk angielski, bo na polski tego nieprzetlumaczyli tlumaczac ze ten silnik oficjalnie do Polski nie byl sprowadzany (chociaz teraz po latach nie moge tego znalezc)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.