Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo padająca cewka (?)

Featured Replies

Napisano

Jak w 1,6 objawia się taka awaria? Auto szarpie mi czasem jak ostro gaz wcisnę, mocniej na gazie, na benzynie też. Nie sprzęgło. Czuć to tak jakby auto paliwo straciło. Jak normalnie wciskam gaz to jest okej.

Napisano

Objawy wskazują na cewkę ! ok.gif

Napisano

Na wolnych obrotach silnik pracuje prawie normalnie, w miarę zwiększania obrotów (dodawania gazu) praca silnika staje się nie równomierna, słychać dławienie na jednym cylindrze. Po mocnym przegazowaniu, wyraźnie słychać dzwięk podobny do stukania. Komputer silnika zaczyna wariować i pojawiają się komunikaty o błędach. Auto nie ma mocy, możliwa jest jazda (skokowa)najwyżej na trzecim biegu.

Napisano
  • Autor

Hmm. No u mnie to wygląda inaczej. Auto ma moc, jedzi normalnie. Ale jak np na drugim biegu wcisne gaz do spodu to szarpnie raz i pojedzie dalej.

Napisano

To może nie jest wina cewki, tylko paliwa i potrzeba wyczyścić listwę wtryskiwaczy.

Napisano

> Hmm. No u mnie to wygląda inaczej. Auto ma moc, jedzi normalnie. Ale

> jak np na drugim biegu wcisne gaz do spodu to szarpnie raz i

> pojedzie dalej.

Raczej mi to nie wygląda na cewkę hmm.gif Przy uszkodzonej cewce słychać (i czuć) nierównomierną pracę silnika, auto nie ma mocy. Silnik przechodzi w tryb awaryjny i powyżej jakiejś prędkości (nie pamiętam dokładnie ile) komputer alarmuje sygnałem dźwiękowym i tekstowym. Opisywałem te objawy dokładniej kiedy sam miałem ten problem. Jeżeli masz cewki oryginalne, wymień od razu komplet - szkoda nerwów ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.