Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem po wymianie pompy paliwa 1.8 16v

Featured Replies

Napisano

witam

Panowie ostatnio mi padła pompa paliwa w merivie 1.8 16v , pompa została wymieniona na uzywke ale autko w czasie jazdy nic sie nie dławi ani nei skacze na obrotach tylko jest problem z odpalaniem na zimnym musze z 3-5 sekund kręcic by jakoś zaskoczyło , póżniej juz jest ok nawet jak jest ciepły .

Problem sie pojawia jak juz wspomniałem na zimnym silniku lub po postoju powyzej 20-30 minutek

dziekuej za sugestie i odp

Napisano

Jak pompa uzywka to ma na pewno walniety zawor zwrotny i paliwo szybko schodzi w nocy.

Napisano
  • Autor

Własnei tez byłem o porade u mechaników i wymienie jeszcze ten zawór tylko sa sama wymiane chca 150 zeta i tu mam jeszcze pytanei bo manualno - technicznie sobie poradze z wymiana tego zaworu tylko czy trzeba pozniej jakos odpowietrzyc układ czy sam to uczyni ????

Napisano

Może założyć zaworek zwrotny paliwa taki za 20PLN ??? PRZYKŁAD W sklepie moto płaciłem za taki sam 24PLN Montuje się go na przewodzie paliwowym. Odpowietrzy sie sam wink.gif

Napisano

Jakbys mial diesla to jest problem. W benzynie to tylko trzeba miec sprawny akumulator, bo kilka razy trzeba zalaczyc statycjke, aby pompa napompowala paliwa do listwy wtryskujacej. Po tych trzech do pieciu razy powinien za 1-2 przekreceniem kluczyka odpalic bez problemu.

Napisano

Aha tak sobie pomyślałem - aby się upewnić że to problem związany z cofającym się paliwem do zbiornika zrób test stosowany w oplowskich dieslach. Poprostu zaparkuj doopką auta wyżej niż przód i sprawdź jak będzie zapalał wink.gif

Napisano
  • Autor

no wiec dostalem sie do tej pompy paliwa i okazało sie ze mam inny ten zaworek w smochodzie niz zapasowy i musze poszukac taki sam teraz

dzis własnie stalo autko wyzej tyłem nic przodem przedz jakies 3 godzinki i problem ten sam niechce zaskoczyc , ale poprubuje 3 razuy przekrecic stacyjka

Napisano
  • Autor

no wiec po wiesciach ze w oplu kosztuje 1500 pompa paliwa zaryzykowałem i kupilem jakas bardzo podobna do opli za 100 złotych i pompa jest sprawna i ok ale nadal po załozeniu autko po postoju powyzej godziny czy 2 niechce zapalic dopiero pprzy drugiej próbie po 10 sekundach krecenia zapłonem ?????

Ale mam pytanko czy zepsuty odpowietrznik mółby byc powodem bardzo trudniejszego zapalania??? i na spodzie tego koszyka z paliwem w baku mam małe ilosci brudu czy to one moga byhc powodem mojego przypadku ??????

Napisano
  • Autor

autko wystało sie 2 dni w oplu przeszukali kompe i wgrali nowe mapy do kompa, sprawdzili cisnienie paliwa i pompe i filtr paliwa wszystko jest ok. jedna wade jaka wykryli to ze katalizator jest wypalony i nie pracuja 2 sondy lambda wogole. Kazali powymienic sondy i katalizator i wtedy beda patrzec dalej. Czy to moze cos pomuc ????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.