Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie chce zapalić na benzynie

Featured Replies

Napisano

Mam gaz jakieś dwa tyg, Zrobiłem około 250km i dotychczas było wszystko OK. Dzisiaj próbuję uruchomić silnik i lipa. Rozrusznik kręci żwawo ale nie pali. Odgłos inny niż zwykle taki suchy metaliczny jakby nie było iskry (i zapaliła się kontrolka wtrysku). Więc gaz do podłogi i za trzecim razem zapala, powoli tzn jakby nie na wszystkie garki. Słychać takie "tuk,tuk" i coraz szybciej i jest zapalił. Pojechałem do autogazu. Gaziarz mi nie pomógł bo u niego palił raz za razem. Pojechałem od niego i po 20min postoju to samo i tak jeszcze kilka razy. Jak już zapali to na gaz przełącza się normalnie i idzie OK. Aha gaziarz wymyślił że jak przyjadę za kilka dni (usunięcie wycieku gazu bo mi śmierdzi) to założy cusik co będzie resetować kompa. Nie wiem czy to pomoże? Przeczytałem sporo postów w tym temacie i niestety nie znalazłem odp na moje pytanko. Czy ma ktoś jakiś pomysł?

Napisano

Popytaj na forum gazowym, ale wydaje mi się że takie resetowanie kompa to nie jest zaden srodek zapobiegawczy a łata.

Pewnie gazownik zaoszczędził i nie zamontował jakiegoś emulatora i teraz będzie Ci łatał instalacje czym popadnie.

Spróbuj podjechać do innego gazownika i zobacz co on Ci powie.

Napisano

ale na gazie ci smiga normalnie? bo jak tak to bedzie podobna sprawa do mojej wink.gif czyli pompke sprawdz czy dziala.. swiece kable... a na koniec zobacz czy czujnik obrotow walu nie masz zasniedzialy wink.gif jak tak to wyczysc... ja mialem caly zarabany.. i dlatego rano nie palil... a pozniej od sztycha za kazdym razem.. wiec.. zobacz sobie na te rzeczy.. pozdr

Napisano

> Mam gaz jakieś dwa tyg, Zrobiłem około 250km i dotychczas było

> wszystko OK. Dzisiaj próbuję uruchomić silnik i lipa. Rozrusznik

> kręci żwawo ale nie pali. Odgłos inny niż zwykle taki suchy

> metaliczny jakby nie było iskry (i zapaliła się kontrolka

> wtrysku). Więc gaz do podłogi i za trzecim razem zapala, powoli

> tzn jakby nie na wszystkie garki. Słychać takie "tuk,tuk" i

> coraz szybciej i jest zapalił. Pojechałem do autogazu. Gaziarz

> mi nie pomógł bo u niego palił raz za razem. Pojechałem od niego

> i po 20min postoju to samo i tak jeszcze kilka razy. Jak już

> zapali to na gaz przełącza się normalnie i idzie OK. Aha gaziarz

> wymyślił że jak przyjadę za kilka dni (usunięcie wycieku gazu bo

> mi śmierdzi) to założy cusik co będzie resetować kompa. Nie wiem

> czy to pomoże? Przeczytałem sporo postów w tym temacie i

> niestety nie znalazłem odp na moje pytanko. Czy ma ktoś jakiś

> pomysł?

powiedz twojemu gaziarzowi żeby emulację sondy ustawił na "masa" i po problemie

Napisano
  • Autor

> powiedz twojemu gaziarzowi żeby emulację sondy ustawił na "masa" i po

> problemie

Kali33 powiedz czy chodziło ci o to że ma być " emulacja na maxa" bo nie rozumiem co to ta "masa" - możesz jaśniej.

Napisano
  • Autor

Jęśli chodzi o świece to mają dopiero pół roku (~5kkm), natomiast kabli jeszcze nie wymieniałem, ale myślę że jest tu problem z łapaniem błędów przez kompa benz. Dzsiaj ponownie startował ciężko z butem w podłodze, ale wykonałem pewien test - zapaliłem jakoś na benzynie i wyłączyłem gaz, pochodził kilka minut i go wyłączyłem. Pod wieczór odpaliłem auto i już zdecydowana różnica. Zapalił jakby nigdy nic. Wynika z tego że komp gazu wrzuca jakieś śmieci do centralki benz i wtedy się wszystko rozjeżdża.

Napisano

> Kali33 powiedz czy chodziło ci o to że ma być " emulacja na maxa" bo

> nie rozumiem co to ta "masa" - możesz jaśniej.

w ustawieniach komputera gazowego masz kilka typów emulacji sondy lambda. W fiatach musi być ustawienie typu emulacji sondy na "masa". Przy ustawieniu emulacji na "przebieg" komp. benzynowy dostaje śmieci i nie odpala na benie. Też przerabiałem ten problem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.