Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapala się światło cofania przy 5 biegu

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie, światło pali tylko jak dam maksymalnie lewarkiem w prawo , jak wrzucę bieg to nie pali, jak dam lewarkiem nie do końca w prawo to w ogóle się nie zapala. Zauważyłem dopiero teraz bo w praktyce to tylko mignięcie przy wrzucaniu 5 biegu, ale może być mylące dla kogoś kto jedzie z tyłu. Zostało pewnie jak w zeszłym roku wymieniali mi uszczelkę wybieraka. I pytanie: do się to jakoś łatwo wyregulować? To chyba ta sama linka co wsteczny,i czy linką to można regulować?. Jeszcze nie zaglądałem najpierw się poradzę hmm.gif Pozdrawiam.

Napisano

Co prawda jest to gdybanie ale obstawiałbym włącznik elektryczny, prawdopodobnie trochę się poluzował i przesuną w niewłaściwe miejsce i czasami następuje styk w nieodpowiednim momencie.

Napisano
  • Autor

no zobaczę jeszcze , czy u was aby wrzucić 5 bieg też trzeba dać w prawo NIE DO KOŃCA , i dopiero do przodu, bo jak da się na maxa w prawo to do przodu się haczy -ja tak mam i może to jest przyczyna i można wyregulować ?

Napisano

> no zobaczę jeszcze , czy u was aby wrzucić 5 bieg też trzeba dać w

> prawo NIE DO KOŃCA , i dopiero do przodu, bo jak da się na maxa

> w prawo to do przodu się haczy -ja tak mam i moż to jest

> przyczyna i mozna wyregulować ?

Coś mi się wydaje, ze potrzebna jest regulacja linek i problemy znikną.

Napisano
  • Autor

Zdaje się że tylko jedna linka ma regulację- może ktoś to regulował i coś podpowie bo inaczej to czeka mnie metoda prób i błędów spineyes.gif

Napisano

> Zdaje się że tylko jedna linka ma regulację- może ktoś to regulował i

> coś podpowie bo inaczej to czeka mnie metoda prób i błędów

Szukajka Twoim przyjacielem. TO znalazłem po 2 minutach szukania. Więcej mi się nie chce ale napewno coś jeszcze znajdziesz.

E-learn to dobry poradnik przy naprawie fiatów - niestety dość kosztowny bo dostępny w ASO.

A jak jesteś z Włocławka to masz super szpeca od fiatów pod ręką, aż Ci zazdroszczę.

Napisano
  • Autor

Dzięki - problem rozwiązany,-podaje może się komuś przyda Górna linka od 5 i wstecznego , posiada regulacje przy wybieraku na skrzyni. Trzeba odciągnąć plastikową zawleczkę ,wcisnąć przycisk przesunąć element regulacyjny, zwolnić przycisk i zablokować zapadką. U mnie lekkie przesunięcie w lewo rozwiązało problem, 5 wchodzi lekko bez zacięć skrócił się skok dźwigni biegów w prawo , nie zapala się światło, wsteczny też zaczął wskakiwać precyzyjniej. Szkoda że dopiero teraz znalazłem czas żeby to oblukać i poprawić, po cały zabieg trwał 10 sekund smile.gif.

Napisano

> Dzięki - problem rozwiązany,-podaje może się komuś przyda Górna

> linka od 5 i wstecznego , posiada regulacje przy wybieraku na

> skrzyni. Trzeba odciągnąć plastikową zawleczkę ,wcisnąć przycisk

> przesunąć element regulacyjny, zwolnić przycisk i zablokować

> zapadką. U mnie lekkie przesunięcie w lewo rozwiązało problem, 5

> wchodzi lekko bez zacięć skrócił się skok dźwigni biegów w

> prawo , nie zapala się światło, wsteczny też zaczął wskakiwać

> precyzyjniej. Szkoda że dopiero teraz znalazłem czas żeby to

> oblukać i poprawić, po cały zabieg trwał 10 sekund .

Potrzeba matką wynalazków. smile.gif

Napisano

> Dzięki - problem rozwiązany,-podaje może się komuś przyda Górna linka od 5 i wstecznego , posiada regulacje przy wybieraku na skrzyni. Trzeba odciągnąć plastikową zawleczkę ,wcisnąć przycisk przesunąć element regulacyjny, zwolnić przycisk i zablokować zapadką. U mnie lekkie przesunięcie w lewo rozwiązało problem, 5 wchodzi lekko bez zacięć skrócił się skok dźwigni biegów w prawo , nie zapala się światło, wsteczny też zaczął wskakiwać precyzyjniej. Szkoda że dopiero teraz znalazłem czas żeby to oblukać i poprawić, po cały zabieg trwał 10 sekund .

A ciężko wchodzi ten przycisk? Próbowałem to wcisnąć ale ani drgnie (zawleczkę odsunąłem) ...

Jak się przesuwa dźwignię zmiany biegów w stronę biegów 1/2, to linka się wysuwa czy chowa (przy skrzyni)?

Napisano
  • Autor

> A ciężko wchodzi ten przycisk? Próbowałem to wcisnąć ale ani drgnie

> (zawleczkę odsunąłem) ...

> Jak się przesuwa dźwignię zmiany biegów w stronę biegów 1/2, to linka

> się wysuwa czy chowa (przy skrzyni)?

Po odciągnięciu zawleczki przycisk chodzi lekko na widocznej sprężynce, tylko ta zawleczka blokuje możliwość wciśnięcia. Po przesunięciu w lewo czyli chyba wydłużeniu linki, zmniejsza się skok dzwigni w prawo czyli 5 i wsteczny. Tyle wydedukowałem i przećwiczyłem u siebie.

Napisano

> Po odciągnięciu zawleczki przycisk chodzi lekko na widocznej sprężynce, tylko ta zawleczka blokuje możliwość wciśnięcia.

No właśnie u mnie po odsunięcie zawleczki przycisk ani drgnie, nie można go ruszyć nawet jak zawleczka nie jest odchylona, a to oznacza, że chyba jest zapieczony. Powinien chociaż się nieznacznie się ruszać, a u mnie jest jakby przyspawany do linki ...

> Po przesunięciu w lewo czyli chyba wydłużeniu linki, zmniejsza się skok dzwigni w prawo czyli 5 i wsteczny. Tyle wydedukowałem i przećwiczyłem u siebie.

Czy w lewo oznacza w stronę pasażera - wtedy linka chowa się w pancerz?

Napisano
  • Autor

> No właśnie u mnie po odsunięcie zawleczki przycisk ani drgnie, nie

> można go ruszyć nawet jak zawleczka nie jest odchylona, a to

> oznacza, że chyba jest zapieczony. Powinien chociaż się

> nieznacznie się ruszać, a u mnie jest jakby przyspawany do linki

> ...

> Czy w lewo oznacza w stronę pasażera - wtedy linka chowa się w

> pancerz

W LEWO czyli w stronę pasażera- linka się nie chowa tylko ta części regulacyjna przesuwa na takiej małej prowadnicy z ząbkami (trudno mi to opisać confused.gif Może potraktuj wd40 to puści u mnie chodzi leciutko po wciśnięciu przesuwa się po puszczeniu blokuje na tej prowadnicy z ząbkami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.