Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obroty (nierówna praca silnika)

Featured Replies

Napisano

Moi Drodzy,

Od jakiegos czasu zaobserwowalem pewna dolegliwosc w pracy mojego silnika ktora bardzo mnie denerwuje. Na wolnych obrotach, co jakis czas, w krotkich odstepach czasu, dochodzi do malego zawirowania co powoduje jakby dreszczyk przechodzil przez caly samochod a nastepnie wszytsko sie stabilizuje. Opisane objawy powtarzaja sie cyklicznie. Co dziwniejsze bywaja dni (ale bardzo rzadko) kiedy wszystko jest ok. - silnik pracuje rowno. Kable i swiece, filtry itp. sa ok. Przebieg 102 tys. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie zawory ale nie mam doswiadczenia jak sie objawiaja ?. Moze macie jakies doswiadczenie w tym zakresie. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Kingpa

Napisano

proszę o uzupełnienie profilu

Napisano

Witam

mam podobny problem w 1.0 gażnikowym. motorek nie trxyma obrotów, chodzi w dość ciekawy zakresie obrotów. mechanior twierdzi że ten typ tak ma FIAT wiadomo, po mojemu jest o chyba ukląd zapłonowy EUZ felerny. bo klawiaturka chałasuje na wyższych obrotach. luzy są wyregulowane!

Napisano

Witaj biglaugh.gif20.GIF

Napisano

> Moi Drodzy,

> Od jakiegos czasu zaobserwowalem pewna dolegliwosc w pracy mojego

> silnika ktora bardzo mnie denerwuje. Na wolnych obrotach, co

> jakis czas, w krotkich odstepach czasu, dochodzi do malego

> zawirowania co powoduje jakby dreszczyk przechodzil przez caly

> samochod a nastepnie wszytsko sie stabilizuje. Opisane objawy

> powtarzaja sie cyklicznie. Co dziwniejsze bywaja dni (ale bardzo

> rzadko) kiedy wszystko jest ok. - silnik pracuje rowno. Kable i

> swiece, filtry itp. sa ok. Przebieg 102 tys. Zastanawiam sie czy

> to przypadkiem nie zawory ale nie mam doswiadczenia jak sie

> objawiaja ?. Moze macie jakies doswiadczenie w tym zakresie.

> Prosze o pomoc.

> Pozdrawiam

> Kingpa

Mam w 100% takie same objawy więc podłączam się do watku.... też mnie to interesuje hmm.gif Ale coś mi się wydaje że poprostu ten typ tak ma spineyes.gif

Napisano

> to interesuje Ale coś mi się wydaje że poprostu ten typ tak ma

potwierdzam - u mnie tez tak jest passed_out.gif

nie dzieje sie tak przy deszczowej pogodzie co mnie jeszcze bardziej dziwi...

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. smile.gifJeste tu nowy.

Mam Uno 1.0 94r na gażniku 8 bm założyłem w nim gaz.Mam te same objawy o których piszecie mianowicie nierówna praca na niskich obrotach.Wymieniłem już po wskazówkach mechaników palec,rozdzielacz,kable swiece i moduł wzmacniający i dalej to samo a na gazie potrafi nawet zgasnąć.Została jeszcze cewka i jekiś czujnik w aparacie zapłonowym do wymiany możliwe jest aby to była przyczyna takiej pracy?

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów

WITAJ 20.GIF

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów. Jeste tu nowy.

Witaj 20.GIFklik

Napisano

Witam

Miałem podobny problem. Na zimnym silniku na ssaniu dławił się gasł a na rozgrzanym silniku nie rowno pracował.Po wyłączeniu ssania było podobnie. Zakupiłem świece i filtr paliwa. Pojechałem do mechanika po podłączeniu do analizatora spalin okazało się ze za dużo paliwa dostaje. I jest uszkodzony cos w gaźniku jakaś gumka która steruje dawkowanie paliwa kosztuje niby 3 zł .I uszkodzony jest taka miseczka nie wiem jak to się fachowo nazywa gdzie podłączony jest wężyk z powietrzem. Po wymianie tych elementów autko śmiga jak szalone nawet bez ssania odpala i można jeździć.

Napisano

u mnie jest podobnie , dzis podczas deszczu samochod na jalowym biegu co kilka sekund wchodzil na nierowne obroty.jak narazie widze ze nikt nie ma koncepcji gdby ktos cos wiedizal prosze o odpowiedz samochod jest na wtrysku pozdrawiam 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ta miseczka o której napisałeś to tzw.UFO na aparacie zapłonowym,czy coś w gażniku?to UFO też wymieniłem,ale bez rezultatu. frown.gif

Napisano

Juz sobie cos przypomniałem to była jakąś mębranka z gumy w gaźniku i ona była pęknięta i przez to silnik pracował nie równo.

A co do autka to mam UNO 1,1 S60 bez katalizatora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.