Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak uruchomiłem tylny ogranicznik drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam. Tylne ograniczniki miałem wymienione po dwóch latach na gwarancji bo trzeszczały. Problem polega na tym że rolka w ograniczniku przestaje się obracać i metalowe ramię przesuwa się po nim piszcząc i trzeszcząc. Ostatnio znów ta przypadłość wróciła więc postanowiłem powalczyć. Nie chciało mi się rozbierać drzwi i wyciągać ogranicznika więc spróbowałem inaczej. Stwierdziłem że problem wynika z zapieczenia rolki i braku tarcia między rolką a ramieniem. Wszystko umyłem wd40, powierzchnię styku rolki jak i ramię na powierzchni która styka się z rolką potraktowałem papierem ściernym starając robić rysy w kierunku prostopadłym do kierunku ruchu rolki i ramienia. Trochę to wymaga akrobatyki ale pomagając sobie cienkim śrubokrętem do radę. Następnie śrubokrętem udało mi się poruszyć rolkę i stopniowo ruszając drzwiami rolka rozruszała się .W miarę jej obracania należy na około potraktować powierzchnię styku papierem ściernym. Następnie nasmarowałem oś rolki dając smar stały od góry tak aby nie dostawał się na powierzchnię styku rolki i ramienia i nie powodował nadmiernego poślizgu. Przy wyjętym ograniczniku byłoby znacznie łatwiej. Czyli problem leży prawdopodobnie w tym iż rolka i ramię wyślizgują się po jakimś czasie i brak tarcia między powierzchniami powoduje iż rolka staje a ramię ogranicznika się po niej ślizga -RADA co jakiś czas traktować powierzchnie styku drobnym papierem a oś smarować nie zanieczyszczając smarem powierzchni styku zanim rolka przestanie się obracać. POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.