Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w bagażniku po raz kolejny

Featured Replies

Napisano

Witam,

Przeczytalem na ten temat wszelkie posty (tam mi sie wydaje), jednak problemu nie udalo mi sie rozwiazac, wiec pozwole sobie zawrocic Wam raz jeszcze glowe.

Pacjent to Astra F HB wersja z szyberdachem.

Od jakiegos czasu zauwazam z prawej strony, kolo lampy splywajaca wode, do bagaznika.

Zaczne od zdjec, a nastepnie opis:

astr1.JPG

astr2.JPG

astr3.JPG

astr4.JPG

Poczatkowo z wlasnych obserwacji podejrzewalem waz, w ktorym znajduje sie rurka od spryskiwacza. Woda lala sie jak wg 4 . Zasilikonowalem dokladnie. Lalo sie nadal. Uznalem, ze silikonowanie nie jest dokladnie, zdarlem, od nowa. Wylalem wiadro wody i leje sie. Z miejsca 3 kapie w miejsce 5 . Przy czym deszcz wystarczy na granicy mzawki, lub ok pol litra wody.

Szukajac dalej: Lejac na 2 , sucho. Leje na 1 kapie. Wyglada, ze jednak przy rurce. Dla pewnosci wyjalem ja po raz kolejny (co widzicie na zdjeciu pierwszym) i wlalem do srodka prosto wode. Efekt: zdjecie trzecie. A miejscu pierwotnego przecieku 3 i 5 sucho.

No i zglupialem zupelnie frown.gif

Na pewno wykluczylem jakikolwiek przeciek przez dach i szyberdach. Wode leje tylko na bagaznik. Klejenie odbywalo sie po uprzednim odtluszczaniu (benzyna ekstrakcyjna), poprawiane i zawsze zle frown.gif

Aha, sam waz laczacy jest szczelny. Wlozylem papier do srodka, wylalem wode, wyjalem: suche.

Przez lampe: tez nie, bo leje sie wyzej niz lampa.

Macie pomysly? piwo.gif

Napisano

Mialem tez wode w bagazniku. Pacjentem byla AII 3d z szybrem. Oczywiscie pierwsze padlo na szyber, szybko sie jednak okazalo ze woda z niego odlpywa bez zastrzezen, potem miejsce wylotu kabli do trzeciego swiatla stop. Nastapilo wykluczenie i tego. Obadalem uszczelki wkolo bagaznika - wykluczenie. Rozebralem plastiki wkolo slupkow tylnych bo z tamtad woda splywala do bagaznika. Co sie okazalo. "Scieszka" wody plynela spod dachu jakby sobie korytko zrobila. Zonka ma kochana wpadla na pomysl aby zlac szybe tylna i to byla super mega trafna decyzja. Woda wlasnie sie przez nia lala. Dodam ze szyba tylna bocznaw AII jest mocowana na kolkach bez zastosowania jakichs uszczelniaczy. Fachman ktory mi to uszczelnial powiedzial ze szyba byla zamocowana na jakiejs tasmie izolazyjnej, co kolwiek to jest.

W kazdym razie, polej sobie woda po ryninkach w szybru i sprawdz czy woda splywa do tylu jak i do przodu. Nie wiem gdzie znajduja sie w F`ce odplywy, w AII sa na koncu gornek czesi dachu takie dwa plastiki z klapkami, z przodu w slupkach, a wylot jak otworzysz dzrwi to powinny zwisac rurku (tak jest w mojej AII). Potem lej po szybie i obserwuj czy wody przybywa w srodku. Jesli sie leje, do docisnij szybe i popros kogos aby znow ja zlal. Oby to bylo to.

Napisano

Dokładnie. Sprawdz uszczelnienie tej małej szybki, trójkącika. Kiedyś u znajomego w bagażniku była woda. Przyczyna - sparciałą uszczelka tej małej szyby. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.