Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silniczek przy lampie ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

jak zawsze mam dziwny problem.. tym razem o tyle istotny, że jestem na wakacjach i muszę sobie sam poradzić.. chodzi o silniczek przy lewym reflektorze który działa non stop.. usłyszałem to przypadkiem kiedy stałem na światłach .. włącza się i wyłącza .. przejechałem tak świadomie ponad 200 km (nie wiem ile nie świadomie smile.gif ). Czy coś mogę zrobić we własnym zakresie ? Jest to jak wiecie o tyle kłopotliwe, że akurat padło na trudno dostępną lewą stronę :/ Nie chciałbym, aby się przepalił..

Help Me Chłopaki i Dziewczęta wink.gif

Napisano

Daj sobie siana ,da sie z tym żyć ! ok.gif

Odpoczywaj ,jak wrócisz to sobie naprawisz !

Manual ok.gif

Napisano
  • Autor

> Daj sobie siana ,da sie z tym żyć !

> Odpoczywaj ,jak wrócisz to sobie naprawisz !

> Manual

Konkretnie i na temat, dzięki!

Napisano

> Konkretnie i na temat, dzięki!

A ja mam pytanie, czy do naprawy buczącego silniczka, wystarczy go wyjąć, przeczyścić i włożyć na miejsce, czy trzeba pobawić się z ustawieniem potencjometra lub czegoś innego?? Pytam bo jadę w tym tygodniu do mechanika i chciałbym żeby przy okazji się tym zajął i prosiłbym o dokładną instrukcję bo w manualach jest tylko wymiana silniczka, a o naprawie buczącego nie ma, z góry dzięki.

Napisano

> A ja mam pytanie, czy do naprawy buczącego silniczka, wystarczy go

> wyjąć, przeczyścić i włożyć na miejsce,

nie

czy trzeba pobawić się z

> ustawieniem potencjometra lub czegoś innego??

tak

w szukajce wink.gifjakiś tekst

Napisano

> w szukajce jakiś tekst

No tylko tam jest tekst żeby ustawić buczący jak ten sprawny - u mnie oby dwa buczą więc nie dam rady tak zrobić więc proszę o bardziej szczegółowy opis

Napisano

> No tylko tam jest tekst żeby ustawić buczący jak ten sprawny - u mnie

> oby dwa buczą więc nie dam rady tak zrobić więc proszę o

> bardziej szczegółowy opis

to jak bedziesz mial wybebeszone oba silniczki to je ustawisz recznie w ta sama pozycje np max wysuniecie - co odpowiada max podniesieniu lamp - co dalej idac - daje pozycje "0" na kompie. Analogicznie max schowane tloczki w silniczkach ciagna w dol klosze co na kompie jest oznaczone jako "3".

Wiec ustawiasz na kompie "0" , recznie stroisz silniczki na max wyciagnietym tloczku i tak zakladasz.

Wybierz sobie jak ci wygodniej wink.gif

Napisano

Witam!

> to jak bedziesz mial wybebeszone oba silniczki to je ustawisz recznie

> w ta sama pozycje np max wysuniecie - co odpowiada max

> podniesieniu lamp - co dalej idac - daje pozycje "0" na kompie.

<........................................................>

Hmm, u mnie jak wymienialem to silniczek sam sie ustawial na odpowiednia wysokosc.

Znaczy zakladam nowy (jest schowany czyli swiatla na glebie) wkladam, przypinam kabel a silniczek podjechal na pozyscje 0.

Nie musialem go ustawiac...

Pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Hmm, u mnie jak wymienialem to silniczek sam sie ustawial na

> odpowiednia wysokosc.

Ale jednego wymieniales? Moze jest jakis mechanizm adaptacji/resetu pozycji..

ja wymienialem dwa naraz i z reki poustawialem te tloczki 20.GIF

Napisano

> ja wymienialem dwa naraz i z reki poustawialem te tloczki

Ja również wymieniałem 2 na raz i nic nie ustawiałem. Nowe silniczki podpiąłem pod wiszące kabelki sprawdziłęm czy silniczki krecą jak należy i dopiero zamontowałem do kloszy.

A dlaczego tak ? Powiedzmy ze potencjometr w pozycji 0 ma wartość oporu X. Jak włożymy inny silniczek który będzie w pozycji innej niż 0 to komp stilo stwierdzi, że lampa jest żle ustawiona i sobie sam przestawi na odpowiednią wartość. Więc chyba nie ma sensu bawić się i ustawiać trzpień. Samo się powinno zrobić.

Ja miałem uszkodzone potencjometry w silniczkach, silnik krecił raz w lewo raz w prawo bo potencjometr widać nie dawał odpowiedniego oporu i uklad głupiał próbując ustawić potencjometr tam gdzie trzeba. Po wymianie lampy już smigaja jak należy. Co ciekawe miesiąc przed wymianą było wszystko ok, testowałem sobie w nocy na ścianie. I nagle obydwa silniczki powiedziały papa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.