Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rzadowy Citroen Xm

Featured Replies

Napisano

Witajcie moja uwage przykul Citroen XM 92r z 3litrowym silnikiem i 300 konmi pod maska, pelna opcja. Czy ma ktos moze jakies dane na temat tego autka? To prawda ze bylo ich tylko 80 szt.? Bo wlasciciel chce sie zamienic na gofa IV. prosze o jakies dane na temat tego autka. Z gory dzieki smile.gif275670136-09-08-05_1059530.JPG

275670136-09-08-05_1100200.JPG275670136-09-08-05_1100380.JPG275670136-09-08-05_1101080.JPG275670136-09-08-05_1101330.JPG275670136-09-08-05_1101220.JPG275670136-09-08-05_1101460.JPG

post-58735-14352465346107_thumb.jpg

Napisano

> Witajcie moja uwage przykul Citroen XM 92r z 3litrowym silnikiem i

> 300 konmi pod maska, pelna opcja. Czy ma ktos moze jakies dane

> na temat tego autka? To prawda ze bylo ich tylko 80 szt.? Bo

> wlasciciel chce sie zamienic na gofa IV. prosze o jakies dane na

> temat tego autka. Z gory dzieki

Chyba ktos Cie robi w bambuko. Co ma swiadczyc o tym, ze to auto rzadowe i ma az 300 KM? Bo jak widze to auto Mk1 z prawdopodobnie V6 3.0i 24V 200 KM pod maska i to po jakims fanie tuningu patrzac na koncowke wydechu i jej otoczenie (oraz alufelgi niefabryczne) . Auto chyba bylo bite w przod bo grill jest od MkII. Kierownica znowu z modeli z lat 93-94.

Napisano

Wiesz ... mialem kiedys duuzo doczynienia z autami z za zachodniej granicy (niemcy i francja) ktore jezdzily w roznych panstwowych instytucjach.

Przez ~2 lata spotkalem kilka zabojadoff.

Prawie zawsze byly to albo Mercedesy albo Audi i fakt - full opcja.

Ale nie do tego zmierzam. Znakiem szczegolnym takich aut bylo to ze byly sprzedawane po kilku latach uzywania (4-5) i mialy po 200-400 tys.

Moze kiedys to bylo auto rzadowe ale to bylo pewnie z 8 lat temu i teraz powinno miec zrobione co najmniej 400tys.

Wiem to poniewaz pracowalem w firmie ktora sprowadzala takie auta do Polski.

Naogladalem sie tego i troche pojezdzilem.

Napisano
  • Autor

Wiec co to za wersja??

Napisano

I chyba maska z przodu jest jakos nierowno.... ale moze to tylko zalamanie swiatla.

P.S. Piotrek to nie jest ten silnik ktory mial problemy ze smarowaniem ?

Tak mi sie cos wydaje ale nie dam za to glowy cool.gif

Napisano

> Wiec co to za wersja??

Piotrek Ci juz odpowiedzial.

Rocznik 1992 to MK1 z kilkoma przerobkami jak widac a silnik to V6 3.0i 24 zaworowy i ma moc 200KM.

Pewnie znow sie komus palec 'omsknol' przy pisaniu i zamiast "2" nacisnol "3" i wyszlo 300KM.

Napisano

> I chyba maska z przodu jest jakos nierowno.... ale moze to tylko

> zalamanie swiatla.

> P.S. Piotrek to nie jest ten silnik ktory mial problemy ze

> smarowaniem ?

> Tak mi sie cos wydaje ale nie dam za to glowy

Ogolnie stary 3.0i 24V 200 KM ZPJ/4 mial problemy ze smarowaniem ale nie dotyczylo to wszystkich silnikow (tych oznaczonych jako SKZ, wersja UKZ byla juz bez wady). Ogolnie male sa sznse obecnie na trafienie tego silnika z wada bo poprostu one wymarly (no chyba, ze ktos ma bardzo lekka noge) albo znim umarly zostaly wymienione na te pozbawione wady.

Napisano

> Wiec co to za wersja??

Wyglada jak klasyczna wersja Mk1 z V6 3.0i 24V, nie wyroznia sie niczym szczegolnym i takich wyprodukowano tysiace. Pozatym, ze auto mialo jakies przygody i przeszlo przez rece jakiegos fana drobnego i tanie tuningu.

Napisano

Jakos to dziwnie brzmi ze kryterium tego czy auto jest rządowe czy nie przyjmujesz przebieg. Malo to aut ma naczaskane 400kkm??

Napisano

chyba nie masz zamiaru tego kupowac?!

Napisano

> Jakos to dziwnie brzmi ze kryterium tego czy auto jest rządowe czy

> nie przyjmujesz przebieg. Malo to aut ma naczaskane 400kkm??

Hmm to Ty uznales to za kryterium bo ja podalem to jako przyklad i z takimi sie spotykalem wielokrotnie.

A poza tym napisalem jakie przebigi mialy auta kilku... letnie a nie kilkunasto... letnie.

Napisano
  • Autor

> chyba nie masz zamiaru tego kupowac?!

Moja uwage przyciagnal napis na kartce "Rzadowy" i tylna szybka pokazana na ostatnim zdjeciu oddzielajaca bagaznik od wnetrza... samochod byl wyceniony na 9900pln lub zamiana...

Napisano

> Moja uwage przyciagnal napis na kartce "Rzadowy" i tylna szybka

> pokazana na ostatnim zdjeciu oddzielajaca bagaznik od wnetrza...

Taka szybe znajdziesz bodaj w kazdym XMie z klima.

Napisano
  • Autor

> Taka szybe znajdziesz bodaj w kazdym XMie z klima.

icon_eek.gif

Napisano

Hehe... coś czuję, że XM mógłby Cię jeszcze nie raz zaskoczyć... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Hehe... coś czuję, że XM mógłby Cię jeszcze nie raz zaskoczyć...

pod jakim wygledem

Napisano

> pod jakim wygledem

Jeżeli robisz duże oczy na wiadomość o tylnej szybce, to odnoszę wrażenie, że o XMach nie wiesz jeszcze za dużo. Ale nie martw się, ja też nie jestem jakiś specjalnie obeznany, bo to temat szerooooki. W każdym razie w tym modelu było trochę fajnych patentów, jak choćby mityczny elektryczny podłokietnik. wink.gif

Jeśli na poważnie przymierzasz się do posiadania takiego autka, to lepiej zapoznaj się bliżej z tematem. Citroen to jednak trochę inny gatunek samochodu... wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.