Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna 2001r. 1.8B - warto ?

Featured Replies

Napisano

Warto się pakować w takie auto ? Wersja kombi z klima, abs, esp i jaśkami, cena 18000zł ?

Dokładnie tą...

Czego się ewentualnie spodziewać, jakie koszty ewentualnych napraw ? Co sprawdzać podczas oglądania ?

confused.gifhmm.gifblagam.gif

Napisano

> Warto się pakować w takie auto ? Wersja kombi z klima, abs, esp i

> jaśkami, cena 18000zł ?

> Dokładnie tą...

> Czego się ewentualnie spodziewać, jakie koszty ewentualnych napraw ?

> Co sprawdzać podczas oglądania ?

Czego się spodziewać po Lalce? No cóż, to faza jeden, więc na bezawaryjność to może nie licz. zlosnik.gif Poczytaj sobie NA TYM FORUM plus przewertuj archiwum tutaj, na kąciku Fracuzów. Mnie osobiście Laga się podoba, ale chyba jednak bałbym się kupować używanej Phase I. hmm.gif

P.S. Te zdjęcia z ogłoszenia niezbyt dużo pokazują, szkoda że nie ma fotki kokpitu.

Napisano

> Czego się spodziewać po Lalce? No cóż, to faza jeden, więc na

> bezawaryjność to może nie licz.

Stereotyp, nie przesadzaj.

Napisano

> Warto się pakować w takie auto ? Wersja kombi z klima, abs, esp i

> jaśkami, cena 18000zł ?

> Dokładnie tą...

> Czego się ewentualnie spodziewać, jakie koszty ewentualnych napraw ?

> Co sprawdzać podczas oglądania ?

W tym silniku możesz się spodziewać problemu ze złączem przepustnicy. Lokalni magicy wymieniają przepustnicę, inni poprawiają wtyk zlosnik.gif Silnik nie do zajechania, pali niewiele, całkiem fajnie jedzie.

Z usterek elektrycznych to może być padnięty jakiś przełącznik zespolony albo skorodowane mikrostyki w tylnej klapie. Wszystko do zrobienia we włsnym zakresie.

Sprawdź hamulce bo tylne zaciski potrafią się zapiec, ja swoje robiłem tydzień temu. Zawieszenie w tym wieku też nie będzie bez skazy, zerknij co było wymienione. Jak nie wali to jest ok. Ten model wygląda na dynamic albo expression, upewnij się czy to esp naprawde jest. Pamiętaj też żeby sprawdzić czy działa czujnik ciśnienia w oponach, najlepiej to softowo wyłaczyć. Oryginalne radio czasmi sobie terkocze, niech cię to nie zaskoczy, te modela tak mają.

Generalnie ta awaryjność lagun to opinia bazująca na dieslach i słabej elektryce. Owszem pojawia się wiele drobiazgów,ale to łatwo usunąć samemu lub kupić auto naprawione. 1,8 16V to z opini mechaników i laguniarzy najtrwalsz jednostka, daje radę z tym nadwoziem i w utrzymaniu jest dość tania.

Ja swoją, taką samą ale czarną i z gazem planuje sprzedać w najbliższym czasie. W rok zjechałem nią europę i mogę tylko polecić ten model. Naprawde warto.

jakbyś był zainteresowany to moja lala będzie do wzięcia. Gazowałem ją rok temu, w zeszłym tygodniu wymieniłem kilka elementów zawieszenia, w piątek będzie po przeglądzie. Tutaj są trzy zdjęcia. Info na [email protected]

.

Napisano

> Stereotyp, nie przesadzaj.

Oj, nie mów. wink.gif Fakt jest faktem: phase I jest autem o "podwyższonej usterkowości". Osobiście nie mam nic do tego auta, zawsze ciepłymi uczuciami darzyłem i darzę Laguny. ok.gif Zresztą gdybym miał wybierać, na przykład, między Passatem a Laguną to na pewno wybrałbym to drugie auto. waytogo.gif

Napisano

> Oj, nie mów. Fakt jest faktem: phase I jest autem o "podwyższonej

> usterkowości". Osobiście nie mam nic do tego auta, zawsze

> ciepłymi uczuciami darzyłem i darzę Laguny. Zresztą gdybym

> miał wybierać, na przykład, między Passatem a Laguną to na pewno

> wybrałbym to drugie auto.

Widzisz, mam oba takie auta w domu. Poruszam się nimi na zmianę. Za granicę jednak jezdzę laguną bo jej bardziej ufam.

Objedź laguną ziemie do okoła i potem wyciągaj wnioski. To jak auto się sprawuje zależy w większości od jego użytkownika. Kupując taki model z głową można dokonać wyboru auta, któremu można zaufać.

Kiedyś słyszałem, że wszystkie chinki są brzydkie i opryskliwe. Myślałem tak do momentu kiedy przyszło mi tam pojechać. Osobiście przekonałem się, że jest innaczej choć brzydkie też widywałem. Z laguną jest tak samo, trafi się rozdeptane padło, ale nie trudno wydłubać model wart zakupu. Klepanie stereotypów, że renault, ford czy fiat to mistrzowie usterkowości jest krzywdzące. Jak komuś z butów słoma wystaje to i mercedesem będzie jeździł jak traktorem, a to recepta na problemy techniczne z autem. Niestety takie zachowani mają konsekwencje po czasie, jak autem jeździ kolejny kierowca.

Napisano

> Widzisz, mam oba takie auta w domu. Poruszam się nimi na zmianę. Za

> granicę jednak jezdzę laguną bo jej bardziej ufam.

Od nowosci masz ta lage?

> Objedź laguną ziemie do okoła i potem wyciągaj wnioski.

Objechalem Scenicem 3 razy ,wystarczy ,zeby miec cos do powiedzenia nt. usterkowosci.

To jak auto

> się sprawuje zależy w większości od jego użytkownika.

Jak komuś z butów słoma wystaje to i mercedesem

> będzie jeździł jak traktorem, a to recepta na problemy

> techniczne z autem. Niestety takie zachowani mają konsekwencje

> po czasie, jak autem jeździ kolejny kierowca.

To znaczy jakie konkretne zachowania kierowcy powoduja ,ze sypia sie wyswietlacze,nagminnie pala sie zarowki,system hf swiruje,czujniki cisnienia padaja,elektronika silnika fiksuje,padaja cewki,padaja kola zmiennych faz,pala sie radia ?

Rozumiem turbiny,rozumiem gowniane paliwo i padajace wtryski,rozumiem wybita zawieche (jakie mamy drogi kazdy widzi) ale w renault padaja takie rzeczy ,ktore powinny byc raczej niesmiertelne ,szczegolnie w lagunach II phase I czy Scenicach II phase I.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.