Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

blędy w dowodzie rej. jak odkręcić ?

Featured Replies

Napisano

Noszę się z zakupem samochodu, i się zorientowałem dość często w dowodzie rejestracyjnym są wpisane inne dane niż być powinny np że mimo że samochód jest np. na 4 osoby - normalnie siedzenia na 4 osoby z pasami itp. to w dowodzie jest np na 2 osoby. albo wpite że może ciągnąć przyczep 1500kg jak normalnie może 2000kg.

czy ktoś wie jak to odkręcić można, czy potrzebne przy nowej rejestracji była by jakaś opinia rzeczoznawcy albo jakiś wyciąg z homologacji, czy może jakiś specjalny przegląd?

Napisano

po zakupie a przed wymiana dowodu rejestracyjnego jedziesz na stacje i robisz przegląd dodatkowy.

tam wpisują Z Książki specjalnej co tam są wszystkie dane zatwierdzone przez jakiś tam urząd -dokłądnie nie pamiętam.

na stacji ci wytlumaczą jak pozmieniac różne zamęty .

-ważne- jest stacja i stacja ,

w jednej pracuje pan Zdzichu co ci powie -Panie ale to się nieda-gosc się niezna

w drugiej pracuje pan Franek co ci powie że się da ale niewie jak-moze i się zna ale mu się niechce

w trzeciej gość ci zrobi bez problemu.

Ja przejeździłem 11stacji i na 12 gosć mi zrobił zmiane pojemności bez zająkniecia a w innych był temat to się nieda za duża pojemność. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> tam wpisują Z Książki specjalnej co tam są wszystkie dane

> zatwierdzone przez jakiś tam urząd -dokłądnie nie pamiętam.

chyba katalog ITS

no tak się zastanawiam bo mam samochód na oku opla campo który ma dmc przyczepy na 1400 wpisane co mi się wydaje wyjątkowo za małe.

Napisano

Najpierw trzeba sprawdzić dokumenty w wydziale komunikacji. Ale jeśli kwity się zgadzają to: miejsca możesz dołożyć ( faktura za montaż + przegląd), z uciągiem może jednak być już problem, bo czasami się trafia na urzędniczy beton.

Napisano

A czy nie było zmiany z ciężarowego na osobowe?

Napisano

o właśnie katalog ITS

co do tego betonu urzędniczego to jeżeli w katalogu its jest ze ma 2000kg i na haku też pisze ze tyle moze to problemu być nie powinno

mi gość wypisywał na haka wage z ITS mimo tego ze w dowodzie było ale to go nie interesowalo -kobiete w wydziele komunikacji obchodziło to co jest na papierku od diagnosty a nie to co na dowodzie.

Napisano
  • Autor

> A czy nie było zmiany z ciężarowego na osobowe?

campo chyba nie bardzo da rade na osobowe.. to pickup

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.