Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spadek mocy i zwiekszone spalanie... parownik ??

Featured Replies

Napisano

Witam !!

Tak sie zastanawiam nad czyszczeniem-regeneracja parownika,bo od paru tygodni auto konkretnie sie zmulilo(brak konkretnej reakcji na pedal gazu).Na poczatek wymienilem swiece(ngk),przewody(oryginalne koreanskie),filtr od gazu,przy okazji wymienilem jeszcze olej(co nie ma nic wspolnego no ale km juz kazaly),zrobili mi regulacje...auto nadal jest dosc mulaste...

Auto to lanos 1.5 16V,instalka brc,parownik BRC TECNO E13 100 KW,przejechalem na nim ok.80tys.km,jedyne co czasem w nim robie to spuszczam olej-zawsze poleci parenascie kropel jasniutkiego oleju,generalnie to jest on zaolejony przy wlocie i wylocie cieczy chlodzacej-tam jest calkiem duzo syfu.

Tak mysle czy go rozbierac i podejmowac probe regeneracji,moze wystarczy jakies czyszczenie,a moze bede musial membrany wymienic ????

Co wogole najczesciej pada w tym parowniku ??

Czy samo rozkrecenie i wyczyszczenie wszystkiego moze wystarczyc ??

Samochod praktycznie nie strzela,raz na 3000km mu sie to zdarzy,ale czesto jesli juz z mojej winy chyba,za mala predkosc-za duzy bieg do tego...

Objawy jak juz mowilem to brak konkretnego kopyta(jesli na gazie moze byc o takim mowa),poprostu muł troche,a do tego zwiekszylo mi sie spalanie...byc moze to kwestia "zimowego" gazu...

Co mozecie doradzic ?? Podjac to wyzwanie ??

Co moze byc jeszcze przyczyna takich objawow ??Mieszanka np.zbyt biedna...Czasem wydaje mi sie jakbym czul taka dziure obrotowa-od 2000do 3500,tak jakby slabo wtedy przyspieszal.

Bede wdzieczny za kazde rady i sugestie...

Pozdrawiam serdecznie wszystkich !!

Napisano
  • Autor

reakcji dosłownie brak...coz widocznie nie ma tu gazownika ktory bylby w stanie stwierdzic co to moze byc...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.