Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urwany kruciec w parowniku

Featured Replies

Napisano

witam

koledzy gaziarze mam problem ..... stoję sobie w korku moją strzałą czyli felicią wink.gif temperatura podchodzi sobie tak do 110 stopni C i nim włączył się wentylator to nagle ... ogrom dymu i .....

płyn cały na jezdni angryfire.gif Co się okazało ..... pękł ten plastikowy kruciec w parowniku gdzie wpina się gumowego węża na wejściu do parownika. Jak może być tego przyczyna ? No i najważniejsza sprawa : czy da to się naprawić w serwisie LPG czy będą mi chcieli wymienić cały parownik ?

Parownik to BRC typ AT90E

Napisano

na allegro kupiłem aluminiowe kolanka do mojego reduktora (KME) sa też do brc. wymiana raczej prosta, choć u siebie nie wymieniłem jeszcze

Napisano
  • Autor

i to jest dobry trop ..... faktycznie looknąłem na allegro i są tam plastikowe bądź aluminiowe do tego modelu BRC yay.gif

Nie wiem tylko jak z wymianą ,bo ten plastik ledwo wystaje z obudowy parownika .... nie ma bardzo jak to chwycić.

Te kolanka są na wcisk chyba skoro mają 2 oringi i moża nimi w miarę dookoła kręcić.

post-107492-1435250396873_thumb.jpg

Napisano

> i to jest dobry trop ..... faktycznie looknąłem na allegro i są tam

> plastikowe bądź aluminiowe do tego modelu BRC

> Nie wiem tylko jak z wymianą ,bo ten plastik ledwo wystaje z obudowy

> parownika .... nie ma bardzo jak to chwycić.

> Te kolanka są na wcisk chyba skoro mają 2 oringi i moża nimi w miarę

> dookoła kręcić.

Wymiana jest prosta tylko nie zapomnij odpowietrzyć układu chłodzącego. Ja mam aluminiowe i spokój. Pozdro 30.GIF

Napisano

> ... Te kolanka są na wcisk chyba skoro mają 2 oringi i moża nimi w miarę dookoła kręcić.

Te kolanka nie są na wcisk - czeka Cię odkręcenie pokrywy bloku wodnego w parowniku. Po wewn. stronie jest pierścień trzymający.

Od razu wymień oba kolanka i nie zapomnij posmarować troszkę silikonem uszczelki bloku wodnego - tak dla spokojności smile.gif

Jedną z zalet parownika jest możliwość wymiany membran bez rozbierania bloku wodnego zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.