Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak nagrywacie mp3,moze jakies "sztuczki" ?

Featured Replies

Napisano

Wiadomo że lepiej mp3 omijać, no ale jak sie nie chce często wachlować w trasie plytkami to potrzeba nagrać wiekszą skompresowaną ilość (oczywiscie tylko na 24h smile.gif , no właśnie, może macie jakieś tricki jak polepszyć jakość zwyczajnych mp'trójek jakich wszędzie pełno (hiphop,techno,pop), może chociaż jakiś sposób na wyrównanie poziomu głośności wybranych utworów bo z tym wiadomo róznie jest. Jak/czym takie operacje zrobić masowo na kilkudziesieciu (kilkuset?)utworach, a moze to wszystko nie ma sensu bo jeszcze wiecej stracimy na jakości ?

hmm.gif

Napisano

ja nie omijam, jedyne co omijam to te co mozna z sieci sciagnac i sa z regoly marne. Jak chcesz sam robic mp3 to sciagnij ExactAudioCopy i LAME, pierwszy zrzuca zawartosc plyty na dysk a drugi koduje do mp3. Zaleta LAME jest ze koduje ze zmiennym bitratem VBR. Obie aplikacje dostepne jako freeware i efekt jest suuuper. Dodatkowy bajer jest takie ze pliki maja opisane TAGi czy wiadomo kto, co i z jakiej plyty gra.

Napisano

Można jescze nagrywać z najmniejszą predkością czyli "jedynką" smile.gif, jeżeli oczewiście czas nagrywania nie doprowadzi cię do rozstroju rzołądka zakrecony.gif. Ja urzywam płyt CDRW, z czas jak znudza misię piosenki ktróre mam to moge je zmienić na inne bez konieczności marnowania kolejne płyty (bo są cholernie drogie od 0,70 do 2,00 PLN wink.gifmlot.gif ). Ale poważnie mówie z tym nagrywaniem im wolnej się nagrywa tym lepiej smile.gif. Wiem to nie tylko z własnego doświadczenia ale i od innych ok.gif. Możan równie z skorzystac z róznych programów do edytowania i poprawiania dźwięku np. Gold Wave. możan w nim kasować szumy, ucinać, łączyć utwory, zmieniać nasycenie bary tonów np zwiększyć soprany i basy lub zmiejszać, możan nagrywać dźwięki z innych żródeł np przez wejście AUX podłaczasz magnetofon (sam kilka razy przegrywałem z kaset i efekt nadzwyczaj niezły) czy gramofon itp., itd. Ogólnie fajny programik polecam mimo trudności na poczatku to jest calkiem dobry. Pozdrówka i niech dźwięk będzie z tobą 893goodvibes.gif

Napisano

chyba sa takie programy jak np. emule że można sobie zaznaczyć jakoś mp3 ale to nie rozwiże problemy z głośnością utworów.

Jednak najlepiej samemu zgrywac z CD.

Napisano

> Wiadomo że lepiej mp3 omijać...

Tak smile.gif Gaz w aucie to ZLO i mp3 tez no.gif

Ale ... jazda na gazie jest o wiele tansza ok.gif a mp3 miesci sie duuuuzo na 1 cd ok.gif

Wracajac do tematu popieram kombinacje : ExactAudioCopy i LAME i jak najwolniej nagrac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.