Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z sprzętem car audio

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Nigdy sprzęt nie stwarzał problemu, samochód mógł stać cały tydzień nie ruszany i odpalił bez problemu. Jednakże to się zmieniło i teraz postoi 3 dni i już nie odpali. Sprzęt audio pobiera na postoju 0,14A. Co może pobierać, aż tyle. W samochodzie znajduje się wzmak, kondensator, skrzynka głośniki, radio kenwood-a. Gdzie doszukiwać się przyczyny poboru mocy? Chyba, że ten pobór mocy to rzecz normalna przy takim zestawie?

Napisano

stawiam na radio... wypnij kostke zasilania radia i zmierz raz jeszcze, powinno pobierać około 0,05A... Jesli po wypieciu ten pobór pradu zmaleje do tych mili amperów tzn ze bedziesz musiał przerobić zasilanie radia po kluczyku...

Napisano

> zmieniło i teraz postoi 3 dni i już nie odpali. Sprzęt audio

> pobiera na postoju 0,14A.

chmm, z jednej strony spory pobór (ja mam 0,07A wszystko razem z alarmem i już mi mówią, że to sporo), ale z drugiej nie jest to prąd, który ma prawo rozładować sprawny akumulator w 3 dni (bo daje to 3 x 24 x 0,14 = 10,1Ah czyli przy przeciętnym akumulatorku 40-50Ah pozostaje jeszcze duuużo prądu na rozruch - ponad 80%, a 30-40% spokojnie wystarcza do odpalenia).

więc akumulatorowi też się przyjrzyj ok.gif

> Co może pobierać, aż tyle. W

> samochodzie znajduje się wzmak, kondensator, skrzynka głośniki,

> radio kenwood-a.

raczej tylko radio.

mógłby być też kondensator albo wzmak, ale raczej świadczyłoby to o ich uszkodzeniu.

z moich doświadczeń wynika, że radio kenwooda należy zawsze dobrze wyłączać (po stacyjce), bo inaczej żre prąd, i to nie mały (u mnie było nawet 0,6A! icon_eek.gif - radio "udaje" wyłączone, wyświetlacz nie świeci, muza nie gra, ale wystarczy wcisnąć 'SRC', aby ożyło - a dopiero po faktycznym wyłączeniu - tylko tryb memory (np. zdjęty panel) - prąd spadał do właściwych 0,01A). więc może tutaj szukaj ok.gif

Napisano
  • Autor

radio to nie jest na 100% bo wyciągnąłem bezpiecznik z wzmachola i pobór spadł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.