Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy w 1.4 AEX jest silnik krokowy przepustnicy?

Featured Replies

Napisano

Witam,

od jakiegoś czasu mam problemy z wolnymi obrotami przy zilnym silniku. Są bardzo niskie a często silnik wręcz gaśnie. Jak się rozgrzeje to wszystko jest ok.

Wymieniłem kopułkę, palec, świece, przewody wn mam ok. Komputer pokazywał błąd sony lambda, która podawała nieodpowiednie napięcie, ją również wymieniłem.

Mechanik przeczyścił przepustnicę i niby ją zaadaptował. Pojawił się niestedy znowu błąd regulacji biegu jałowego. Zaproponowałem przeczyszczenie silnika krokowego, on na to odpowiedział, że tu nie ma silnika krokowego, tylko jest automatyczny regulator przepustnicy i prawdopodobnie on jest uszkodzony ponieważ w czasie adaptacji nie tak jak trzeba przechylał przepustnicę. Czy rzeczywiście nie ma tu silnika krokowego? Nie można przeczyścić regulatora tylko trzeba go wymieniać? Koszt jest dość wysoki. Może ma ktoś pomysł co jeszcze mogę zrobić? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Napisano

Polecam klubseata.pl

Silnik krokowy jest Mozliwe ze trzeba przepustnice przeczyscic kilka razy na włączonym silniku takim sprayem do czyszczenia przepustnic STP,bo ja tak miałem a adaptacja polega na odłączeniu akumulatora na kilka minut zeby pamiec sie wyzerowała i tak w kółko az do skutku

Sam robiłem w zimie to 3 razy

Silnik krokowy jest w przepustnicy tylko sie nie kreci a jedynie ja uchyla jak jest zasyfiała to nima siły frown.gif

Napisano
  • Autor

> przy jakiej temp. cieczy robił adaptację?

silnik był rozgrzany, nie był zimny

przepustnica niby przeczyszczona, mimo to podczas adaptacji nie obracała się w całym zakresie, mechanik proponuje wymianę regulatora przepustnicy za ponad 1000zł frown.gif , nie wiem co mam z tym dalej robić

Napisano

> silnik był rozgrzany, nie był zimny

> przepustnica niby przeczyszczona, mimo to podczas adaptacji nie

> obracała się w całym zakresie, mechanik proponuje wymianę

> regulatora przepustnicy za ponad 1000zł , nie wiem co mam z

> tym dalej robić

bywają i takie przypadki, może niestety ma rację frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.