Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak checka a pojawia się napis Engine Stop - dot. łóżyska

Featured Replies

Napisano

Drodzy Koledzy pytanie smile.gif

Nie wyskakuje mi check a pokazuje napis engine stop. Nie mam błędów w komputerze auta, na stacji diagnostycznej też nie pokazało nic w aucie, check-a nie wywala, po odłączeniu akumulatora i włączeniu silnika wyskakuje ponownie Engine Stop, ale checka nie ma. Resetowano go kilka razy i nic. Engine Stop jest , a checka nie ma.

Wiem, że mam do zrobienia łozysko klimatyzacji ale czy ono może powodować Engine Stop, a przy tym nie wywalać checka ????

Napisano

> Wiem, że mam do zrobienia łozysko klimatyzacji ale czy ono może powodować Engine Stop, a przy tym nie wywalać checka ????

Ściślej łożysko sprężarki myślę ... sprężarki i tak nie zmusisz do "odpalenia" w trakcie uruchamiania silnika tak więc procedura "Check" się winna popełnić tak czy owak ok.gif

Napisano
  • Autor

Ale Stop Engine może pokazywać jeżeli to łozysko powoduje nierówną pracę silnika i chrobotnie metaliczne ?

Napisano

> Ale Stop Engine może pokazywać jeżeli to łozysko powoduje nierówną pracę silnika i chrobotnie metaliczne ?

Hmmm ... nie będę udawał że wiem jak nie wiem (myślę o napędzie sprężarki), nie mniej zakładając, że pasek sprężarki napędza only sprężarkę ... wstań rano / zdejmij / ściągnij pasek / i będziesz miał diagnozę czy rzeczony jest winien Twych kłopotów ok.gif

Napisano
  • Autor

Zdjąć pasek i odpalić ??

Napisano

> Zdjąć pasek i odpalić ??

W odwrotnej kolejności mogłoby to być niebezpieczne. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

a klima nie leci na jednym pasku z alternatorem ? Droga dedukcji - altek- prad - (zly prad) - glupoty na kokpicie ?

Moze juz masz tak zajechane lozysko klimy ze altek nie kreci poprawnie nieladujac bateri.. spineyes.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

ooo i tu widzisz od czasu do czasu pokazuje mi błąd ładowania przy odpalaniu ale po chwili gaśnie więc moglo by się zgadzać smile.gif

Napisano

> ooo i tu widzisz od czasu do czasu pokazuje mi błąd ładowania przy

> odpalaniu ale po chwili gaśnie więc moglo by się zgadzać

Jak masz wspomaganie to wszystko ok !

Napisano

> Jak masz wspomaganie to wszystko ok !

wspomaganie nie jest pierwszym ogniwem ktore sie wykrzacza przy niedoborze pradu

Napisano

> wspomaganie nie jest pierwszym ogniwem ktore sie wykrzacza przy

> niedoborze pradu

Ale bardzo dobitnym ok.gif

Napisano
  • Autor

mnie najbardziej interesuje to co jest napisane na czerwono - czy jest taka możliwośc teoretycznie czy nie ??

Napisano

> mnie najbardziej interesuje to co jest napisane na czerwono - czy

> jest taka możliwośc teoretycznie czy nie ??

Nie.

To jest czysto mechaniczna sprawa związana z silnikiem tylko paskiem.

Napisano
  • Autor

Odnaleziono przyczynę - problem jest w tym, że sprezarka klimy nie zalącza wentylatorów na 1 i 2 biegu, a jak dłużej klima pochodzi to ciśnienie rośnie do 20 barów i o mało nie rozsadzi klimy co powoduje nierówna prace silnika i trzaski dziwne, sprawdzone ale nie wiadomo co jest przyczyną bo trzeba rozbierać układ klimy. Może ktoś juz miał taki przypadek że nie załączały się wentylator przy zalączonej klimie ? i tworzyło się wysokie ciśnienie ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.