Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z gazem

Featured Replies

Napisano

Witam.

Problem polega na tym ze kiedy samochód trochę postoi (3 godzinki) jest problem z jechaniem na gazie. Instalacje mam holenderska jakiegoś starego typu z przełącznikiem G-B ręcznym. Zawsze przełączałem po jakiś 300m i chodził idealnie na gazie, a od kilku dni muszę bardzo długo jechać na benzynie żeby na gazie nie gasł.

Jak zgaśnie na gazie to jest problem z odpaleniem nawet na benzynie.

Od czego zacząć sprawdzanie?

Z góry dzięki.

Napisano

elektrozawory, zawory reduktora

Napisano

Reduktor do regeneracji a przynajmniej do wyczyszczenia zaworków i wymycia membran.

Ps. Syf z reduktora to kiedy ostatnio spuszczałeś?

Napisano
  • Autor

Sprawdzę reduktor ale dopiero po weekendzie.

Słyszałem jeszcze opinie, że przyczyna mogą być złej jakości świece i przy niskich temp są zalewane. Co o tym sądzicie?

Napisano

Mało prawdopodobne. Złe lub zużyte świece to wypadające zapłony, przerywanie silnika dość często kończące się strzałem.

W tym wypadku najprawdopodobniej reduktor , mogą być zasyfione elektrozawory ( jak pisze kol. wszim ) albo też filtr gazu. Ja jednak stawiałbym na reduktor.

Napisano
  • Autor

Byłem obejrzeć reduktor i nie znalazłem żadnej śruby którą można byłoby odkręcić w celu spuszczenia syfu. Znalazłem otwór (z plastikową zaślepką - wciskaną) na samej górze jak w załączniku, ale raczej tamtędy się nie spuszcza.

Jest jakiś inny sposób na pozbycie się tego syfu? Żeby wykluczyć że to może być przyczyną problemu?

post-58554-1435250452987_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> 95% - jest - gdzieś w dolnej części reduktora. Na tym zdjęciu

> widać tylko górę.

Jestem na 100% pewien ze nie ma nic w dolnej części (dwie osoby szukały i każdy zdziwiony brakiem).

Może spróbować jakimś wężykiem i strzykawką wyciągnąć od góry? Czy od razu jechać gazownika??

Napisano

A może on jest do góry nogami zamontowany. Ten otwór u góry wygląda jak do spuszczania kondensatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.