Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektrozawór?

Featured Replies

Napisano

Od wczoraj po zakończonej jeździe po chwili czuć gaz z komory silnika.Dodatkowo zauważyłem,że nie ma "cyknięcia" elektrozaworu w bagażniku(zawsze go słyszałem) podczas przechodzenia na gaz.Jak otworzę maske to z okolic reduktora słychać lekkie syczenie.Jak sprawdzić ten elektrozawór przy butli(koło)oraz czy dam radę go sam odkręcić i przeczyścić,bo wg mnie to on się chyba zawiesił i jest cały czas otwarty niewiem.gif

Reduktor tomasetto+bingo S4+butla w kole

Napisano

> Jak otworzę maske to z okolic reduktora słychać lekkie syczenie.

Jak słychać syczenie to już połowa sukcesu, bo łatwiej jest namierzyć wyciek.

> Jak sprawdzić ten elektrozawór przy butli(koło)oraz czy dam radę go sam odkręcić i przeczyścić,bo wg mnie to on się chyba zawiesił i jest cały czas otwarty

Wielozawór - bo tak się nazywa to co jest w butli, wykręca się tylko przy pustym zbiorniku lpg, a i tak zawsze dostaje się gazem po oczach smile.gif Nie wiem czy sam elektrozawór da się wyjąć z wielozaworu, a jeśli nawet to też bezpieczniej jest to robić na pustej butli.

Na pierwszy ogień wziąłbym młotek gumowy i porządnie walnął w butlę - jak coś się zawiesiło, to takie działania powinny pomóc.

Napisano

Nie rozbierałem ale wydaje mi sie że do elektrozaworu jest dostęp bez ściągania wielozaworu. I chyba wystarczy zakręcić ręczny zawór. Żeby nie dało po oczach dobrze jest wypalić LPG z rurek.

Napisano
  • Autor

Narazie wszystko mu przeszło smile.gif Może i ten młotek pomógł,bo najpierw stukałem po butli,a potem była próbai jest OK

Napisano

> Narazie wszystko mu przeszło Może i ten młotek pomógł,bo najpierw stukałem po butli,a potem była próbai jest OK

Zapach zawsze świadczy o nieszczelności - nawet jeżeli pomogło, to nieszczelność pozostała. Poszukaj dobrze gdzie ona jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.