Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC Sequent - dziwne zachowanie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jakis czas temu kupilem Maree 2.0 (5 cylindrow) z instalacja lpg BRC Sequent (chyba smile.gif ). Zdarzalo sie dosc czesto ze po przelaczeniu na LPG autu brakowalo pod noga mocy - probowalem ruszyc a tu zonk. Po nagrzaniu (temp plynu w okolicach temperatury 90stopni - a nawet mniej - powiedzmy 70) wszystko jest ok.

Pojechalem wiec do serwisu LPG gdzie majster przestawil przelaczanie na LPG na 45 stopni (bylo chba 35). Bylo ok przez lato choc portfel bardzo na tym cierpial bo wg wskazan na zegarach przelaczal sie na lpg dopiero przy 90 stopniach temp wody czyli po ok. 2 km przejechanej drogi.

Teraz - gdy jest ZIMNO na dworzu, auto przelacza sie na LPG bardzo wczesnie - kolo 55 stopni na wskazniku temp wody. Oczywiscie problem braku mocy gdy nie jest do konca nagrzany powrocil frown.gif

Gdzie szukac przyczyny? Co moze byc zwalone? Z gory dzieki za podpowiedzi - w LPG jestem laikiem smile.gif

Chce aby auto ciagle przelaczalo sie na lpg "prawie odrazu" ale zeby sie nie krztusil rowniez... Firmowe Grande Punto przelacza sie na gaz bardzo szybko i nie ma takich problemow (instalacja Elpigaz).

Napisano

sprawdż czy maszy odpowiednio dużo płynu chłodzącego.

To ważne

Napisano
  • Autor

> sprawdż czy maszy odpowiednio dużo płynu chłodzącego.

> To ważne

Aha - dzieki. Zaraz sprawdze, w razie czego doleje i przetestuje smile.gif

Napisano
  • Autor

No i niestety. Dolanie plynu nie pomoglo. Auto dalej po przelaczeniu na LPG sie dlawi do ok 3000rpm. W miare nagrzewanai sie silnika problem stopniowo maleje az do calkowitego zaniku problemu w momencie gdy silnik osiaga temperature robocza. Co jest grane? Jakis czujnik temperatury szwankuje? POMOCY! frown.gif

Napisano

jeżli płynu dużo to prawdopodobnie zapowietrzony parownik.

kiedyś to przerabiałem, gdy zimy to gasł na luzie , po nagrzaniu ok

Napisano
  • Autor

> jeżli płynu dużo to prawdopodobnie zapowietrzony parownik.

> kiedyś to przerabiałem, gdy zimy to gasł na luzie , po nagrzaniu ok

Aha - to co z tym mam zrobic? Poprosze o instrukcje step-by-step (ale juz bez przesady 270751858-jezyk.gif) co mam zrobic aby bylo dobrze z parownikiem. Do gazownikow pojade na sam koniec jak nie dam rady smile.gif

Napisano

niestety nie znam tego silnika, jedz to zwykłego mechanika na odpowietrzanie, koszt niewielki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.