Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprawidłowe działanie kierunkowskazów a autolarm

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

Mam następujący problem:

Od kilku dni obserwuję nieprawidłowe działanie całej lewej strony kierunkowskazów, tzn. po włączeniu lewego kierunkowskazu czasem się nie włączają, słychać przyspieszone "tykanie", kontrolka się wtedy nie świeci, za chwilę znowu działa i tak z przerwami, całkowicie losowo.

Przy włączeniu świateł awaryjnych dzieje się podobnie - czasami włączają się wszystkie a czasami tylko prawa strona.

Ale już po otwarciu drzwi (mam tak, że wtedy włączają się wszystkie kierunkowskazy) jest wszystko ok - tu jest inna częstotliwość "mrugania" - dlatego zacząłem przypuszczać, że coś jest nie tak z autoalarmem.

Tym bardziej, że od jakiegoś czasu syrena jakby "gorzej pika", tzn. przy ryglowaniu/rozryglowywaniu dźwięk jest jakby urwany.

Ale może to tylko zbieg okoliczności

I jeszcze jedna rzecz: samochód zamykam z pilota, pierwsze naciśnięcie rygluje, drugie uzbraja alarm.

Po pierwszym naciśnięciu zawsze zapalały się na chwilę wszystkie kierunkowskazy, po drugim też. Teraz jest tak, że przy pierwszym zawsze działa tylko prawa strona, przy drugim obie, i tak jest zawsze, tu nie ma tak, że raz działa a raz nie.

Losowość pojawia się tylko przy normalnym włączeniu lewego kierunkowskazu lub włączeniu świateł awaryjnych.

Czy moje przypuszczenia są słuszne i raczej takie zachowanie związane jest z autoalarmem, czy raczej gdzie indziej trzeba szukać przyczyny?

Może ktoś miał już podobny przypadek.

Pozdrawiam

Qbee

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.