Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC700 Gaźnik Fos - podtrzymywanie obrotów

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Zawsze ja dawałem rady odnośnie Aisan, a teraz ja potrzebuje porady odnośnie FOS`a... a wiec sprawa wygląda tak: gdy silnik jest zimny wszystko jest wporządku, natomiast gdy się już dobrze rozgrzeje to jest problem ze spadaniem obrotów podczas przyśpieszania i zmiany biegów. O co mi chodzi, otóż gdy rozpędzamy samochód i zmieniamy biegi kolejno na wyższe to gdy wciśniemy sprzęgło i ściągniemy nogę z gazu to obroty nadal trzymają, nie spadają, jeżeli stoimy i wciśniemy pedał gazu i puścimy to obroty zaraz spadają, nie da się też hamować silnikiem, bo on nie ma zamiaru szybko zejść z obrotów. Ma ktoś jakiś pomysł, dodam tylko że korektor wolnych obrotów jest już całkowicie skręcony, tak że on tak jakby nie działa... jest jeszcze jeden problem, gdy odpale autko rano to wykręca mi się na bardzo wysokie obroty ok 5500 i muszę mu wcisnąć troszkę ssanie bo zwariować można... za każdą poradę z góry dziękuje

Napisano

Witam. Sprawdzałeś może czy linka gdzieś się nie zaciera lub nie jest pęknieta w pancerzu, a czy czasem gumka na zakończeniu pancerza nie blokuje powrotu. Pytam bo miałem podobne przypadki w cieniasie i w puntku właśnie blokowanie obrotów i winna była linka gazu.

Napisano
  • Autor

Nio właśnie przeglądałem tą linkę i wygląda że wszystko jest ok, tymbardziej że na postoju wszystko jest w porządku natomiast podczas jazdy zaczynają się problemy...

Napisano

Miałem kiedyś bisa i zamontowałem sobie drugą sprężynę odciągającą dźwignie przepustnicy, bo czasami bardzo powoli wracała. Przecież przy zamkniętych obu przepustnicach obroty nie mogą wejść na 5500.

Napisano

> Nio właśnie przeglądałem tą linkę i wygląda że wszystko jest ok,

> tymbardziej że na postoju wszystko jest w porządku natomiast

> podczas jazdy zaczynają się problemy...

Napewno dobrze oblukales linke mialem podobny problem, i okazalo sie ze linka w miejsc łaczenia z ta metalowa rurka wyskakiwala, wymienilem linke i po problemie.

Napisano

W puntku linka pękła w środku i nie było widać tego a obroty blokowało. Dopiero jak odciołem koniec tak że mogłem ją całą wyciągnąć sprawa się wyjaśniła.Albo jak juz pisałem gumka chroniąca przed brudem na końcu linki.Ja tak miałem i kumpel w sienie to samo.Szukaj, bo wydaje mi się,że innej możliwości nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.