Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euroscan/Fault Codes - Cylinder 3 MisFire

Featured Replies

Napisano

Ale osso chodzi???

Autko jechało na lpg i zgasło podczas postoju na światłach, potem nie dało się odpalić, znaczy odpalało ale po chwili gasło.

Czy to coś z kablem WN albo świecą?

Bo przecież cewki są podwójne, a czy wtryski działają to tylko po rezystancji można się zorientować, poza tym na lpg jest emulacja, a ta jako tako powinna być ok.

Napisano

Nie chodzi na LPG i NoPB hmm.gif

Napisano

> Nie chodzi na LPG i NoPB

Największy problem w tym, że nie było mnie przy tym - prowadziła ta piękniejsza połowa serce.gif ...

Z tego co wiem, to odpalał i po chwili gasł, ale nie jestem pewien czy działo się to na Pb czy na lpg, bo próg przełączania mam ustawiony poniżej wolnych obrotów i jak odpala na Pb to zaraz przełącza na lpg, a w zapewnienia kogoś niewtajemniczonego nie do końca wierzę.

Autko postało ok. 35-40 min, przyjechałem drugim i odholowałem ok. 150m, żeby nie przeszkadzać innym użytkownikom drogi.

Próbowałem odpalić, ale wskazówki przyglebiały - wiecie o co chodzi - aku kaput. A jak podłączyłem kable rozruchowe, to odpalił ...

Po powrocie do domu sprawdziłem błędy w kompie - Cylinder 3 MisFire i tyle - potem pojechałem jeszcze do rodzinki i wszystko jest ok ...

Napisano

> Największy problem w tym, że nie było mnie przy tym - prowadziła ta piękniejsza połowa ...

Przywołam wątek, bo sprawa się wyjaśniła.

Metalowy filtr fazy lotnej lpg był umieszczony blisko cewek zapłonowych i z czasem wytarł gumową końcówkę kabla wysokiego napięcia przy cewce. Jak dzisiaj poruszałem filtrem to iskierka ładnie przeskakiwała. Czyli tak jak podejrzewałem - kabel albo świeca ...

Odsunąłem i zabezpieczyłem filtr.

Przeskok iskry powodował także reset kompa lpg, a ja nie wiedziałem dlaczego mi gubi mapy i nawet podczas gdy silnik jest uruchomiony wyskakuje info o resecie kompa lpg ...

Jak ktoś kiedyś napisał - gaz to zło smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.