Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuki zanikające po wciśnięciu sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Dziś mnie Stilon dobił...

Jadę sobie jadę jest ok...w pewnej chwili puszczam pedał gazu (hamuje silnikiem) a tu jakieś stuki mnie dochodzą...no to wciskam sprzęgło...stuki milkną...puszczam sprzęgło, dodaje gazu i słyszę, że silnik nie pracuje 'normalnie', tzn. na normalny odgłos pracy klekota nakładają się jeszcze jakieś stuki, chrobotanie...zatrzymuje się z wciśniętym sprzęgłem - cisza...puszczam sprzęgło (auto na luzie) i słychać już wyraźnie stukotanie..ruszyłem znów z tymi dzownymi odgłosami po drodze ale jak dojechałem na miejsce to wydawało mi się, że Stilon pracował normalnie...

no ale muszę jeszcze wrócić do Pozka te 15 km...no więc po 4h odpalam i znów to samo...na luzie strasznie terkocze i są jakieś niewielkie drgania w kabinie...po wciśnięciu sprzęgła jest ok...to jadę tak 60 km/h, nie przyspieszam gwałtownie (ciągle coś terkocze, stuka)...aż tu nagle muszę wystartować spod światłem pod górkę i dodaje więcej gazu i auto rusza wydając te swoje klekoty, po czym słychać głośniejszy stuk, lekkie szarpnięcie i....auto wraca do normalności...nic nie słychać, ani na luzie, ani podczas jazdy...nic...

pytanko brzmi czy wiecie co to jest i czy z tym można jeździć czy lepiej dalej niż wyjazd do ASO nie forsować Stilona?

Napisano

u mnie sie tez tak dzieje, ale nie podczas jazdy, tylko gdy auto stoi na luzie i nie mam wciśniętego sprzegła, jak wcisne to jest cisza.

W pt jade z tym problemem do ASO, zobaczymy co zdiagnozują, ale prawdopodobnie z tego co szukałem w necie, jest to łożysko oporowe. A jaki masz silnik? bo ja mam JTD tongue.gif

Napisano
  • Autor

ano JTD...

też znalazłem w szukajce, że to może być łożysko oporowe confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.