Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

smierdzi paliwo

Featured Replies

Napisano

Witam,

od jakiegos czasu zauwazylem ze w amojej AII 99r 1.6 8V 75 KM pdczas rozruchu i chwile po nim czuc paliwo na zewnatrz jak i troche w srodku. Dodam, ze mam LPG i nie wiem czy moze to byc spowodowane ciezkim zapalaniem jak zgasze na gazie po kilku godzinach.

Opisywalem kiedys ten watek i pewnie macie go juz dosyc ale dopiero dzis zadzwonilem do goscia ktory mi zakladal LPG gdyz jest jeszcze na gwarancji. Jak jezdze na samej benzynie to odpala za kazdym razem dorze a jak zgasze na gazie i chce po kilku godz zapalic to odpala za 2 lub 3 razem tak jakby dostawal dwa paliwa na raz i przez jakies 5 sek musi to wypalic i dopiero sa rowne obroty. Jka jest cieply i po nocy to ladnie zapala. Reduktor juz byl wymieneiany na gwarancji rok temu i pol roku bylo dobrze a pozniej dalej t samo. Mechanik powiedzial, ze to moze tez byc wina paliwa ze przepuszcza troche i zostaje. Chce bym osstawil auto na 2 dni. Boje sie troche by nie zwalil winy na niesprawny uklad paliwowy a wina moze byc instalacji tylko moze sie nie przyznac do tego i mnie slono skasuje. Jak myslicie moze to byc wina ukladu paliwowego podczas gdy jezdzilem kilka dnie na samej benzynie i bylo wszystko ok? dodam, ze jak jest cieply i przelacze na benzyne to juz nie smierdzi paliwo.

Pomzcie bo nei wiem co teraz robic

Napisano

NIe znam się dokładnie, ale może wielo zawór w butli jest uszkodzony i nie trzyma gazu. Czy podczas jazdy jak przełączasz na LPG masz stuknięcie w butli?? Jeżeli nie to może być tego kwestia.

To że nie chce odpalać po jeździe na LPG to znaczy że przepuszcza właśnie LPG i najzwyczajniej w świecie silnik jest zalewany przez dwa paliwa. Benzynę i LPG, a śmierdzi paliwem bo właśnie silnik jest zalewany i wszystko wydala się ze spalinami.

Napisano

Wielozawor w butli to chyba raczej nie bedzie w poprzednim samochodzie mialem wyjety bo sie zacinal a przy odpalaniu sie nie zalewal,szybciej to bedzie zawor w reduktorze.Z tego co mi sie wydaje to watek niedawno byl omawiany

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> NIe znam się dokładnie, ale może wielo zawór w butli jest uszkodzony

> i nie trzyma gazu. Czy podczas jazdy jak przełączasz na LPG masz

> stuknięcie w butli??

stukniecie w butli jest po przelaczeniu na lpg to raczej wielizawor w butli bedzie dobry. Zastanawia mnie tylko dlaczego po wymianie calego reduktora bylo wszystko ok a jezdzilem na nim tylko pol roku i zaczelo sie dziac tak jak napisalem. LPG tankuje tylko na BP wiec nie ma co zwalac winy na gas.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.