Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amortyzatory

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam w swojej Asterce do wymiany amorki tylne. Czytałem trochę i nie wiem jakie wybrać normalne czy gazówki. Zdania są podzielone. I jeszcze jedno czy warto akorki kupować z Allegro. Chodzi o to by się nie przejechać. Jakiej firmy najlepiej założyć. Autko nie jest pierwszej młodości to po co wywalać jakieś wielkie pieniądze.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Mam w swojej Asterce do wymiany amorki tylne. Czytałem trochę i nie

> wiem jakie wybrać normalne czy gazówki. Zdania są podzielone. I

> jeszcze jedno czy warto akorki kupować z Allegro. Chodzi o to by

> się nie przejechać. Jakiej firmy najlepiej założyć. Autko nie

> jest pierwszej młodości to po co wywalać jakieś wielkie

> pieniądze.

> Pozdrawiam

Tanio i dobrze to tylko Kayaba (chyba najmniej negatywnych opini maja, pisze chyba bo osobiscie nie spotkalem sie z negatywami).

Ja w jednej astrze mam gazowe kayaby w drugiej olejowe.

Tą na olejowych bardziej komfortowo sie jedzi ale wole jezdzic ta na gazowych zlosnik.gif(o wiele lepiej trzyma sie drogi).

Chodz z drugiej strony astry mam wiekowe i nie wiem czy roznica bierze sie tylko z amortyzatorów.

A II mam gazówki i jezdzi sie całkiem przyjemnie wiec ja nie bede zmieniał na olejowe ( jak przyjdzie pora).

Ja amorki juz kilka razy kupowalem na allegro i narazie sie nie sparzylem ale bywa roznie (najlepiej kup od kogos kto ma normalny sklep motoryzacyjny)

Napisano

> Mam w swojej Asterce do wymiany amorki tylne. Czytałem trochę i nie

> wiem jakie wybrać normalne czy gazówki

co do typu amortyzatorów to moje zdanie jest takie że jeżeli fabrycznie są gazowo-olejowe potocznie zwane gazowymi to nie ma powodu zakładać amortyzatorów olejowych,

olejowe są "miększe" ale też wiąże się to z pogorszeniem właściwości jezdnych związanych z pienieniem się oleju podczas jazdy,

co do firmy to tradycyjnie Sachs będzie bardzo dobry, Kayaba również,

Bilsteiny przynajmniej w oplu się nie sprawdzają (nowe a stukają),

z tańszych firm ja polecam Delphi gazowe - przez kilka lat nie miałem na to reklamacji [na olejowe owszem się zdarzyła i przestałem w ogóle sprowadzać jakiekolwiek olejaki], choć kolega Tosh pisał że ma doniesienia o reklamacjach na Delphi,

tym bardziej mnie to dziwi że swoimi kanałami dowiedziałem się że Delphi obecnie robi oryginały do niektórych aut dla GM-u,

brat

Napisano

Ja tradycyjnie polecam Kayaba i Sachs, co do Delphi jak wyzej (to pewnego rodzaju loteria, albo trafisz dobre, albo zle, zrodlo informacji o reklamacjach: zaprzyjaznione, duze sklepy z czesciami samochodowymi i pewni informatorzy z dlugoletnim stazem w branzy) ....

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.