Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kolejne stuki z przodu

Featured Replies

Napisano

Szukajkę przejżałem i nie znalazłem co by pasowało. Od jakiegoś czasu przy przejeżdżaniu przez progi zwalniające, albo po nierównościach, gdzie mocno może zabujać, słychać w prawym przednim kole taki stuk (stuki) a raczej dźwięk jak by opona o plastikowe nadkole stuknęła i otarła, albo gumowym mlotkiem w podłogę walnąć. Co ważne to jak przez progi to tak nie do końca powoli, czyli auto od progu odbija, podskoczy i zawiecha wykonuje duży skok. Ostatnio wymieniane były końcówki drążków i tuleje tylne w wahaczach. Swożnie było dokładnie odlądane i były ok. Tak wogóle to nalatane jest 100 tyś km i wahacze oryginalne. Amortyzatory mają z jakieś 2 lata i stan ich jest bdb. Mechanik nic nie znalazł ale cos mówi, że może to drążki, a ja cos nie bardzo tak myślę bo to taki głuchy dźwięk. Macie jakieś pomysły co sprawdzić. Czy mocowanie tłumika ma tam o co stukać?

Napisano

przede wszystkim odgłos jest z przodu czy z tyłu ??

do sprawdzenia

1. wahacze

2. drążki

3. górne mocowania amorków

4. odboje amorków

Napisano
  • Autor

> przede wszystkim odgłos jest z przodu czy z tyłu ??

> do sprawdzenia

> 1. wahacze

> 2. drążki

> 3. górne mocowania amorków

> 4. odboje amorków

post wyedytowałem, prawe przednie koło. Odboje trzeszczały, bo sie zapiekły i przy skręcaniu koła zgrzytały niemiłosiernie, to je olejem ze strzykawki z igłą potraktowałem i ustało. Wcześniej tych dźwięków nie słyszałem, ale teraz mamy na osiedlu progi zwalniające no i wyszło szydło z worka.

Napisano

> przede wszystkim odgłos jest z przodu czy z tyłu ??

> do sprawdzenia

> 1. wahacze

> 2. drążki

> 3. górne mocowania amorków

> 4. odboje amorków

To fajnie. Opis autora idealnie pasuje do mojego przypadku z tym, że pacjent to Grande Punto z nalotem obecnie 16000km. Z wyżej wymienionych pozycji wymienione były 3 i 4 dwukrotnie. Kolejna wizyta w serwisie jutro brawo.gif

Napisano

> To fajnie. Opis autora idealnie pasuje do mojego przypadku z tym, że

> pacjent to Grande Punto z nalotem obecnie 16000km. Z wyżej

> wymienionych pozycji wymienione były 3 i 4 dwukrotnie. Kolejna

> wizyta w serwisie jutro

albo jeździsz po torach testowych albo jakość tego zawieszenia jest masakrycznie słaba sick.gif

Napisano

> albo jeździsz po torach testowych albo jakość tego zawieszenia jest

> masakrycznie słaba

Powiedzmy, że pierwsze "albo" odpada zakrecony.gif

drive.gif

Napisano
  • Autor

Trochę wczoraj zaszalałem i przetestowałem to na policjantach, leżących oczywiście, no i teraz to już chyba się więcej dowiedziałem. Ten odgłos to raczej skrzypienie, takie jak w starych żukach, czy nysach, tylko połączone jakby z ocieraniem. W każdym razie jak się szybciej przejedzie, tak że samochód bujnie się ze dwa razy, to i dwa razy zatrzeszczy. Co ważne nie jest to metaliczne stukanie, więc raczej to jakiś element gumowy. Ano ważne jeszcze to, że tylko prawe koło, bo jak samym lewym przejeżdżam, to cisza.

A jaki dokładnie dźwięk wydaje walnięta poducha mcpersona?

Napisano

Ja mam cos podobnego w stilonie , lewe kolo dziwnie glucho "kwiczy" , glownie jak skrecam w prawo (taki dzwiek jakby guma tarla o nadole . Mysle ,ze wahacz do zmiany , kolega mowil ze przekladnia kierownicza , i tak sie zastanawiam co najpierw zrobic , by nie wydac 3-4tys a okaze sie ,ze to i tak nie to sick.gif

Napisano

U mnie wymienili dziś łączniki stabilizatora. Niby bardziej sprężyście jedzie ale jak wjadę w nierówność dalej jest chrupnięcie. Dziwne bo założone przy przebiegu 10.000 km łączniki stabilizatora (przez Niemców) wytrzymały tylko 6.000 km. Coś chyba nie tak z tymi częściami zamiennymi screwy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.