Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem 1.0 gaźnik

Featured Replies

Napisano

Witam

Proszę o poradę - mianowicie raz na około tydzień czasu mam poważny problem z odpaleniem auta (czasem po nocy a czasem po kilkugodzinnym przestoju).

Normalnie pali od kopa nawet po nocy!

A czasem kręcę i kręcę załączam ssanie, wciskam pedał gazu do dechy i po ok minucie kręcenia odpala na niskich obrotach ok 200obr/min i tak jest przez kolejną minutę (pod warunkiem ze cały czas trzymam gaz do dechy) po czym zaczyna normalnie pracować!

Proszę o poradę gdzie szukać usterki?

Dodam że to silnik 1.0 na gaźniku zasilany gazem.

Problem jednak występuje identycznie na benzynie jak i na gazie! (zresztą na noc zostawiam na benzynie i rano odpalam z benzyny)

Dodam że w ostatnim czasie został wymieniony akumulator, świece, przewody WN oraz został przeczyszczony aparat zapłonowy.

Jeszcze raz proszę o poradę

Napisano

> został przeczyszczony aparat zapłonowy.

> Jeszcze raz proszę o poradę

kopułkę z palcem sprawdź...

Napisano
  • Autor

> kopułkę z palcem sprawdź...

Sprawdziłem - przeczyściłem, nie wypalone bolce, wydaje się OK - to w pierwszej kolejności zrobiłem

Napisano

ja też posiadam gaźnik,bez gazu,ale nawet jak mam problem z odpaleniem ( a zdarza się bardzo rzadko)to nigdy nie cisnę gazu do dechy.Być może się mylę,ale do końca wyciągnięte ssanie + pełen gaz dodatkowo utrudnia odpalenie hmm.gif(zalewanie gaźnika)

Odnośnie jeszcze mojego odpalania.Latem mi się to zdarza na rozgrzanym silniku.Cóż to może być????

Napisano

Albo jedno albo drugie, albo zaciągasz ssanie albo wciskasz gaz do podłogi. Nie znasz zasady działania ssania.

A jak już ci załapie silnik na te niskie obroty to chodzi powiedzmy równo czy kuleje na 2 baniaki?

Żadnych innych objawów nie ma typu ubywający płyn chłodniczy, spalanie oleju, muł podczas jazdy?

Czy był kiedykolwiek czyszczony i regulowany gaźnik?

Jeżeli ani na Pb ani na LPG nie odpala to zostaje tylko brak kompresji lub instalacja zapłonowa. Mi na LPG (bo inaczej nie odpalam) zawsze rano pali z półobrotu bez znaczenia czy ciepło czy -15

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.