Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chłodnica cieknie

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów i koleżanki z sąsiedniego kącika banana-wave.gif

Mam do was jako znawców bagietki i beretów prośbę o pomoc

Mój tata ma Talie 2004r 1.4 chłodnica cieknie na łączeniu ze zbiornikiem od strony korka, jest to już druga chłodnica w przeciągu 3 miesięcy wcześniejsza również ciekła. Wymiana chłodnicy była wykonana samodzielnie gdyż Serwis chciał 1000 za chłodnice + 200 robocizny a kupiona w sklepie kosztowała 260 zł.

Proszę o rade czym może być spowodowane coś takiego ??

Napisano
  • Autor

coś widzę ze koledzy w swoich francuskich samochodach albo nie znają się na mechanice albo mają lewe ręce bo coś nie widzę zainteresowania udzielenia pomocy człowiekowi w Francuzki samochodzie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mój tata ma Talie 2004r 1.4 chłodnica cieknie na łączeniu ze

> zbiornikiem od strony korka,

> Proszę o rade czym może być spowodowane coś takiego ??

Czym spowodowane - niewiem.gif. Może po prostu pech?

Jeżeli wyciek nie jest tragicznie wielki, można uszczelnić specjalnym preparatem. Ja u siebie zastosowałem "uszczelniacz chłodnicy K2 Stop Leak" - preparat made in USA. Kupiony na stacji benzynowej, opakowanie ok. 8 zł. To taki srebrzysty proszek, we fiolce 20g. Ja zastosowałem 2 opakowania, bo wyciek był spory. Na opakowaniu dokładna instrukcja. Ogólnie - sypie sie to do zbiorniczka wyrównawczego lub wlewa tamże rozrobione w małej ilości płynu chłodn. lub wody, po czym uruchamia silnik na luzie. Najdalej po kwadransie wyciek powinien ustać. U mnie pomogło, od 3 lat jeżdżę na tak naprawionej chłodnicy i jest O.K. ok.gif

Napisano

Jeśli się rozszczelniła i oczywiście masz paragon to reklamuj ją w sklepie (w przeciągu roku masz takie PRAWO). Jeżeli kupiłeś jakąś używkę to możesz się dogadać. Odradzam wsypywanie czegoklowiek do układu chłodzenia.

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo za słowo rady lecz jestem osobiście przeciwnikiem uszczelniaczy układów. Chodź nie twierdze że te preparaty są nie potrzebne czy bez użyteczne, raczej uważam że służą doraźnie w czasie awarii ale nie jako środki likwidujące problem.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jeśli się rozszczelniła i oczywiście masz paragon to reklamuj ją w

> sklepie (w przeciągu roku masz takie PRAWO). Jeżeli kupiłeś

> jakąś używkę to możesz się dogadać. Odradzam wsypywanie

> czegoklowiek do układu chłodzenia.

Dzięki ale nie wiem czy Tata zachował paragon muszę o tym powiedzieć.

A co do chłodnicy to naprawdę dziwna jest

Zasilenie (górny wąż) jest umieszczony w połowie zbiornika. Nie ma odpowietrznika (u mojego szwagra jest takowy - Meganne clssic 96r.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.