Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Focusa I 1,8 Tddi - późniejsze mody

Featured Replies

Napisano

NA wstępie, przeglądnąłem wszelkie info o zakupie i wszędzie albo TDCI, albo benzynki się pojawiają.

Sprawa wygląda tak: na wiosnę teściu będzie chciał sprzedać swojego Focusa Kombi , rocznik produkcji 2003 rejestracji 2004 (ponoć TU w PL traktują to już jako 2004, ale mniejsza z tym).

Samochód ma silnik 1,8 TDDI 90 PS przebieg 150 kkm - realny. Jemu jak do tej pory sprawuje się bezproblemowo = leje do pełna, wsiada i odpala. Wymiany na czas w (serwisie BSCHA) zajmującej się u nas w okolicy obsługą wszelkiej maści TDIkami.

Pomijam pytanie za ile mogę go sępić grinser006.gif bo stają tak około 18 000 +/- 2 000 (wszelkie giełdy)

Looknołem na kilka strona firm zajmujących się CHIPAMI do "TDI-ków" i piszą że można podnieść moc z 90 (200Nm) na 110 (240Nm) jak ten silnik znosi takie doświadczenia?

Czy ten model ma jakieś wady które mogą wyjść przy powiedzmy 200 kkm i po takiej zmianie?

Wszelkie opinie mile widziane.

BTW jakie są niektóre ceny części - powiedzmy hamulce, zawias, amory ?

NP jakie amorki zalecane do kombiaczka na tył - bo to być może będzie do wymiany.

Napisano

jak rdza tego nie bierze, to mechanicznie focusy są nie do zaj*a smile.gif szczególnie z tym archaicznym dieslem, który kulturą nie grzeszy, ale natrzaska masę km smile.gif

co do mocy, to myślę ze mu te 110 nie zaszkodzi, bo to nie duży przyrost.

amorki kupuj oryginały, albo jakieś kayaby - innych raczej nie zalecają. patrz po sklepach internetowych typu ford.sklep.pl - tam czasami można oryginalne części w cenie zamienników

dostać ok.gif

Napisano
  • Autor

a są tutaj może jakieś zalecane warsztaty (powiedzmy Kraków / Warszawa - to tak w odległości do 250 kkm od mojej lokalizacji) w których taki zabieg będzie można przeprowadzić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.