Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciąganie alternatora CCS z klimatyzacją

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pytanie czy może ktoś mi doradzić jak najlepiej wyciągnąć alternator z CCS-a w wersji z klimatyzacją? W zwykłym cc nie sprawia to większych problemów ale u mnie jest tam trochę ciaśniej bo jest dodatkowo kompresor.

Wszelkie podpowiedzi mile widziane.

Napisano

z tego co pamietam to trzeba łape od skrzyni odkrecic, i odchylić wszystko zeby zeszedł dołem przy półosi

Napisano
  • Autor

> z tego co pamietam to trzeba łape od skrzyni odkrecic, i odchylić

> wszystko zeby zeszedł dołem przy półosi

Wydaje mi się, że opisujesz sposób wyciągania alternatora z SC/CC 1.1 bez klimatyzacji. U mnie tak gdzie w zwykłym CCS jest alternator znajduje się kompresor od klimatyzacji a nad nim umieszczony jest alternator. Nie da się go dołem wyciągnąć bo nie pozwala na to kompresor.

Zadam w związku z tym ponownie pytanie czy mówisz o wyciąganiu alternatora z cc/sc 1.1 z klimatyzacją bo jest to bardzo ważna informacja

Napisano

ja ostatnio do tego celu odkrecalem silnik z poduszek i opuszczalem go na kilkanascie cm po czym altek wyciagalem gora,

Napisano
  • Autor

Po wielu trudach i zmaganiach udało się wyciągnąć alternator z samochodu.

Aby jego demontaż był wygodniejszy to został odkręcony zbiorniczek wyrównawczy i zdjęta przepustnica. Po odkręceniu prawej łapy udało się opuścić silnik dostatecznie nisko aby dało się wysunąć alternator. Aby tak nisko opuścić silnik musiał być zdjęty zderzak i wyciągnięta z mocowań chłodnica bo czujnik ciśnienia oleju opierał się o nią w czasie opuszczania silnika.

Wielkie podziękowania dla CCinka przytul.gif

Napisano
  • Autor

> nie strasz

Jak na razie autko stoi na podnośniku w garażu i czeka, aż CCinek poskłada do kupy altka, więc jeszcze czeka wsadzanie go na miejsce. Krótko mówiąc nie życzę nikomu wyciągania altka z wersji z klimą.

Napisano
  • Autor

> a paski nowe będą?

Nie, zostają te co były. Wygląda na to że były wymieniane, ponieważ nie widać na nich śladów zużycia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.