Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra F nie chce palić

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich użytkowników asterek.Mój problem polega na tym że moja asterka nijak nie może zaskoczyć.Chodzi oto że po przekręceniu kluczyka auto zapala ale po dwóch sekundach obroty spadają do zera i auto gaśnie.Próbowałem je po odpaleniu przytrzymać na gazie ale ten sam numer się dzieje.Moje pytanie co mogę sprawdzić samemu i co to może być za przyczyna.Pompa paliwa chyba sprawna skoro odpala.Z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi. astra F X18XE.

Napisano

Czy Twoj woz wyposazony jest w immobilizer?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

tak mam immobilajzer (ale ktoś mi poradził żebym odpiął akumulator żeby go zresetować ale to nic nie dało)

Napisano

Odczytaj bledy, objaw bardzo podobny do awarii immo, check engine nie miga przy uruchamianiu silnika?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Odczytaj bledy, objaw bardzo podobny do awarii immo, check engine nie

> miga przy uruchamianiu silnika?

> Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o odczytanie błędów to nie próbowałem gdyż miałem problem z ABS inikt nie potrafił ich odczytać.Check engine po odpaleniu gaśnie.Ale interesuje mnie ten immo czy jest na niego jakiś sposób sprawdzenia

Napisano

Problemy z immo byly wielokrotnie opisywane na forum, uzyj szukajki...jednakze nie wykluczam innej usterki.

Pozdrawiam

Napisano

> szukajki...jednakze nie wykluczam innej usterki.

Też bym się skłaniał ku usterce innej niż IMMO. Nie wiem jak to wygląda w przypadku sterownika tego silnika, ale w F z X16SZR kwestia IMMO wygląda tak, że sterownik sprawdza stan klucza w momencie przełączenia kluczyka na "zapłon", jeśli klucz nie pasuje, miga Check. Sprawdziłem doświadczalnie jak oddawałem wkład stacyjki do regeneracji. Ponieważ chciałem nadal jeździć, kupiłem wkładkę zamiennik, a pętla od IMMO wisiała sobie na przewodach. Wkładałem stary kluczyk w pętlę, przekręcałem stacyjkę na "zapłon", a potem mogłem już stary kluczyk położyć na siedzeniu.

Diagnostyka może być kłopotliwa w tym wypadku. Ja zacząłbym od sprawdzenia błędów, czasami szczęście dopisze. Jeśli nie dopisze, to trzeba szukać czego brakuje jak gaśnie (iskra, paliwo).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.