Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

peugeot 106 i zablokowane koło

Featured Replies

Napisano

Witam. Wczoraj zablokowało mi się prawe tylne koło. Myślałem, że odpuści po drodze do pracy. Ręczny zaciągałem ostatni raz w grudniu. Niemniej jechałem 6 km ma zblokowanym kole, jakoś się udało dojechać i wrócić. Myślałem , że może przymarzł ręczny ale jednak nie. Chyba zerwała się okładzina ze szczęki i zablokowała koło. Macie może jakieś sposoby aby zdjąć bęben w tych mroźnych warunkach, ew jakiś namiar na tanią lawetę. trasa suwalska -ząbki przy kościele.

• 3 tygodnie później...
Napisano

całkowicie zablokowane czy kręciło się ale z dużym oporem? Jak mogłeś tak jechać 6km? podziwiam:D Bęben łatwo się ściąga... auto do góry, odkręcasz koło i póżniej odkręcasz śruby z bębna, nie wiem jakie tam są ale zobaczysz sobie. Bęben ściągniesz i będziesz widział co się stało. Możliwe że tylko linka od ręcznego sie zepsuła i trzyma. Możesz spróbować poszarpać trochę tą linkę i może popuści

Napisano

Podam na przykładzie mojego cc. Gdy mi sie koło tylne zablokowało to zdjąłem je, wziąłem młotek i opukałem cały bęben, pokręciłem ręką, popukałem, pokręciłem i puściło.

Napisano

> Bęben łatwo się ściąga... auto do góry, odkręcasz koło

> i póżniej odkręcasz śruby z bębna,

Wiesz o jakim aucie mowimy ?

> nie wiem jakie tam są ale zobaczysz sobie.

Chyba sam nam wszystkim odpowiedziales co o tym aucie wiesz...

zwiazany jak potrzebujesz pomocy to pisz - wiesz gdzie ok.gif

Napisano

Zamiast pierdzielic to sam byś wytłumaczył:) Chodziło mi głównie o to żeby bęben ściągnąć i myśle że każdy jakby to przed sobą miał to by wiedział jak odkręcić. W peugeocie nie ściągałem. W uno trzeba odkręcić dwie śruby M8 mocujące bęben do piasty Jeśli mówisz że śrub nie ma w peugeocie to pewnie trzeba ściągnąć nakrętkę z piasty, łożysko i wszystko co tam jest i wtedy bęben schodzi.

Napisano
  • Autor

> Zamiast pierdzielic to sam byś wytłumaczył:) Chodziło mi głównie o to

> żeby bęben ściągnąć i myśle że każdy jakby to przed sobą miał to

> by wiedział jak odkręcić. W peugeocie nie ściągałem. W uno

> trzeba odkręcić dwie śruby M8 mocujące bęben do piasty Jeśli

> mówisz że śrub nie ma w peugeocie to pewnie trzeba ściągnąć

> nakrętkę z piasty, łożysko i wszystko co tam jest i wtedy bęben

> schodzi.

No to temat wygrzebaliście:)

Sprawa już dawno załatwiona. Pomocna okazała się zamiast młotka porządna rurka długości ok 1m. Okazało się jednak, że zerwałem okładzinę ze szczęki, wbiła się nad cylinderek i zblokowała koło. Młotek nic nie pomógł. Samoregulator zatrzymał się w takim miejscu, że nie było możliwości jego poluzowania. Moja metoda to zdjęcie koła, odkręcenie śruby piasty, wkręcenie szpilek w bęben, a potem włożenie i zablokowanie rurki o śruby w feldze. Kilka minut skakania po rurce, i bęben spadł na ziemię razem ze mną:)

Napisano

> Zamiast pierdzielic

No widzisz jak Ty dobrze wiesz wiec co ja mam pisac hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.