Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik krokowy raz jeszcze....

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako że obroty zaczeły mi wariować kupiłem silniczek krokowy i wymieniłem (z rekami moich rozmiarów dostep jest k... niewygodny).

Obroty zaczeły sie same podnośnić do 3-4tys ,czy po wymianie silniczka trzeba odlaczac aku czy moze czekać az sie wentylator właczy?

pzd

Napisano

> Obroty zaczeły sie same podnośnić do 3-4tys ,czy po wymianie

> silniczka trzeba odlaczac aku czy moze czekać az sie wentylator

> właczy?

> pzd

Na wszelki wypadek bym zresetował kompa (odłączyć aku), ale sprawdziłbym jeszcze czy nie ma czasem gdzieś nieszczelności na dolocie (oring na silniku krokowym), oraz czy czujnik temp. na komputer jest sprawny to on decyduje o tzw. ssaniu.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

Właśnie dzwonilem do znajomego mechera ,twierdzi ze trzeba odlaczyc aku i potem auto sie uczy.

no zobaczymy:)

Ale osobom o dużych recach nie polecam zabierać sie za to ,można sie zdrowo wkurzyć wink.gif

Napisano

> Właśnie dzwonilem do znajomego mechera ,twierdzi ze trzeba odlaczyc aku i potem auto sie uczy.

Dokładnie, może pomoże.

> Ale osobom o dużych recach nie polecam zabierać sie za to ,można sie zdrowo wkurzyć

C16NZ odpowiednie klucze wszystko załatwią, przyznam po pierwszym czyszczeniu krokowca, zaopatrzyłem się w takowe.

Powodzenia i PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, może pomoże.

Wyglada ze jest lepiej ,obroty najpierw poszly ostro w gore potem spadły ,i sie stabilizuja.

> C16NZ odpowiednie klucze wszystko załatwią, przyznam po pierwszym

> czyszczeniu krokowca, zaopatrzyłem się w takowe.

Klucze fakt przydałby sie jakis zgrabny komplecik ,co do czyszczenia za 35zł kupilem nowy wiec nie ma sensu.

pzd wink.gif

Napisano

> Wyglada ze jest lepiej ,obroty najpierw poszly ostro w gore potem

> spadły ,i sie stabilizuja.

Oby tak dalej ok.gif

> Klucze fakt przydałby sie jakis zgrabny komplecik

No to podstawa wink.gif

co do czyszczenia za 35zł kupilem nowy wiec nie ma sensu.

No to nie zdziw się, że za jakiś czas znów wydasz 35 pln na silnik krokowy. Normalna cena takiego silnika przekracza 60 pln, oryginalny w ASO kosztuje około 579 pln, numer katalogowy to 817255.

Napisano
  • Autor

> .

> No to nie zdziw się, że za jakiś czas znów wydasz 35 pln

Bede reklamowal ,chinczyki od razu wymieniaja na nowe wink.gif

na silnik

> krokowy. Normalna cena takiego silnika przekracza 60 pln,

No tez tez cena chinskiej podroby cool.gif

> oryginalny w ASO kosztuje około 579 pln, numer katalogowy to

> 817255.

Orginalny Hella moglbym miec za 280zl ale raczej odpuszcze biglaugh.gif

Napisano

> Bede reklamowal ,chinczyki od razu wymieniaja na nowe

> na silnik

> Orginalny Hella moglbym miec za 280zl ale raczej odpuszcze

No ja bym się skusił - Hella dobra cena i ja zamierzam kupić nowego krokowca może się zgłoszę do Ciebie jeżeli taniej nie znajdę wink.gif

Napisano
  • Autor

Nie znajdziesz to jest cena hurtowa 270635636-JUMP2.gifAle jak bedziesz potrzebował daj znać zobacze co sie da zrobić. wink.gif

Z drugiej strony sa tez silniczki made in mexico(delphi)ktore orginalnie byly w lanosie ,majonezie itp (góra wtrysku byla identyczna jak w oplu) i mozna kupic je koło 100zł wiec nie wiem czy nie warto sie z tym pobawić,ja kupilem najtanszy bo nie mialem pewnosci ze to silniczek.

Napisano

> Nie znajdziesz to jest cena hurtowa Ale jak bedziesz potrzebował daj

> znać zobacze co sie da zrobić.

> ja kupilem najtanszy bo nie

> mialem pewnosci ze to silniczek.

Podepnę się pod temat. Jakiejś konkretnej firmy polecacie krokowce? Muszę zmienić u siebie (zębatka wytarta i 'ssanie' na zimnym przeważnie i nie wiem jakiej firmy wybrać.

Nie wiem jak jest w Twoim silniku, ale u mnie demontaż krokowca wymagał rozebrania korpusu przepustnicy (bo nie miałem odpowiednich kluczy) i przy okazji puściła mi pod tym uszczelka. Efekt był taki, że na zimnym było ok, ale po nagrzaniu obroty wariowały straszliwie (do 4000obr/min).

Napisano

Oryginał GM też jest "made in mexico" ale nie ma na nim nazwy producenta . Mam taki od 9 lat , od czasu do czasu trzeba oczyścić grzybek i nie mam problemu z obrotami skromny.gif

Napisano

W Lanosie i Matizie gniazdo wtyczki w silniku krokowym "patrzy" w druga strone (odbicie lustrzane) niz w Oplach. Nalezy uwzglednic wiec, czy starczy przewodow. Kumplowi ponad rok temu kupilem Bear za jakies 54 PLN, dziala bez problemu, poprosilem o silnik krokowy do poloneza z wtryskiem Abimex.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ja nie moge przeżałować że nie kupiłem na zapas,Jakieś 2 lata temu wysprzedawala sie fabryka i był górny korpus przepustnicy(z silniczkiem krokowym,potencjometrem)od abimexu za 150zł sciana.gifsciana.gif Teraz byłby jak znalazł biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.