Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynka - cos nie tak :| demontaz i te sprawy

Featured Replies

Napisano

Aktualnie mam spuszczony olej ze skrzynki biegow. Spuscilem bo drugi uszczelniacz polosi szlag trafil i zaczelo kapac nowym olejem.

Zauwazylem ostatnio ze zara po odpaleniu zaczyna dobiegac dziwny huczacy dzwiek z okolic sprzegla. Halas ten ustepuje po wcisnieciu pedalu sprzegla.

Kolejna dziwna sprawa to przy wrzuceniu drugiego biegu i zasprzegleniu ze skrzynki wydobywa sie dziwny dzwiek wyzszych czestotliwosci. Na trzecim biegu ten dzwiek jest cichszy a na czwartym juz zanika. Mysle ze tu sprawa ze spuszczeniem oleju powoduje takie rewelacje.

Przymieram sie do zrzucenia skrzynki w celu wymiany lozyska oporowego, wymiany drugiego uszczelniacza polosi oraz ewentualnie wymiany simmeringow. Sprzeglo bylo wymieniane przy przebieg kolo 100kkm wiec same slizgi sprzegla i sloneczko powinno byc jeszcze ok.

Panowie, na co sie przygotowac? Generalnie nie chce mi sie znowu wybijac sworznia ze zwrotnicy zeby dostac sie do uszczelniacza ale chyba to bedzie nieuniknione :| Mam ustawiona zbieznosc, amorki rozwiercone wiec nie chce ich odkrecac bo mi geometria poleci. Czyli:

Jak wytargac skrzynie zeby zachowac ustawienia kol ?

Czy moje spostrzezenia co do objawow sa dobre? Wydaje mi sie ze dobrze celuje -> lozysko mowi ciao uno bambino!

Napisano

Zauwazylem ostatnio ze zara po odpaleniu zaczyna dobiegac dziwny huczacy dzwiek z okolic sprzegla. Halas ten ustepuje po wcisnieciu pedalu sprzegla.

łożysko oporowe do wymiany

Napisano

> Zauwazylem ostatnio ze zara po odpaleniu zaczyna dobiegac dziwny

> huczacy dzwiek z okolic sprzegla. Halas ten ustepuje po

> wcisnieciu pedalu sprzegla.

> łożysko oporowe do wymiany

Dupa -TTTM biglaugh.gif

Napisano

Coś więcej hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> Czyli co? Olac to?!

Olać - poważnie piszę - olej w skrzyni zanim się przemieli i rozgrzeje - to trochę czasu schodzi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.