Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Falowanie podczas przyśpieszania SC 1.1 MPI

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich smile.gif Dawno mnie tu już nie było. Zakupiłem dla żony SC Brush 1.1 MPI. Stan ogólny oceniam na dobry + ( kilka drobnych usterek), ale jest jedna co mnie drażni...Podczas przyśpieszania czuć wyraźne falowanie, tak jakby ciągnął i dostawał muła na przemian. Spalanie raczej chyba w normie w cyklu mieszanym wyszło ok 6,5l i pomarańczowa kontrolka silnika też nie świeci... jakieś sugestie ?? pozdrawiam wszytskich

Napisano

> sprawdź kable i świece

ewentualnie tankuj na innej stacji. moim CCS nie dalo sie jezdzic, przerywal stale na jeden cylinder, zalewal sie itd, a okazalo sie, ze mialem wode w baku...

Napisano

albo zardzewiały bak w srodku i zatyka jakis syf dodajesz gazu większe zuzycie paliwa.....ja tak miałem w poprzednim samochodzie cc...

Napisano
  • Autor

> sprawdź kable i świece

Dzisiaj wymieniłem świece i kable (chyba jeszcze nikt tego nie robił) objawy falowania zmniejszyły się ale nadal występują. Może jakiś czujnik za to odpowiada??

Napisano

sprawdź czy czasem pompa nie jest zasyfiona najpierw, czy w baku nie ma jakiegoś syfu

Napisano
  • Autor

Dodam jeszcze że zjawisko falowania występuje w momęcie gdy wciśniemy pedał gazu na jakąś tam głębokość i jak już osiągniemy obroty odpowiednie do wciśnięcia to wtedy czujemy szarpanie, natomiast jeżeli w trakcie przyśpieszania dociskamy pedał gazu zjawisko jest słabo odczuwalne lub nawet nie występuje.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj zauważyłem pewną zależność odnośnie falowania. Pierwsza sprawa to za oknem jest temp dodatnia i zjawiska nie było a druga rzecz to troszku ślizga mi się pasek na altku i gdy sobie zapiszczał auto chwyciło zamuła jak się altek rozpędził to i silnik dostał kopa. I tak się teraz zastanawiam czy jest możliwe żę silnik potrzebuje aż tak dużego prądu dla równej pracy że jak altek nie doładowuje równomiernie to silnik łapie muła??

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich. A wiec sprawa falowania podczas przyśpieszania rozwiązana. Winowajcą był poluzowany pasek od alternatora. Pasek podciągłem, alternator równo doładowuje i po kłopocie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.