Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO Zegary

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie, czy ktoś w nowym modelu (T250, T255) wyciągał zegary interesuje mnie jak jest zrobione podświetlenie, czy są to żarówki czy już może zostały zastosowane LED'y, bo kolor wydaję się przypominać ten z tandetnych diod, a nigdzie nie znalazłem zdjęcia na którym widać tył tablicy.

Napisano

Są zastosowane diody LED SMD w rozmiarze 2,8 x 3,2.

Każda LED na płycie głównej oznaczona jest kodem koloru.

G - zielony

R - żółty

B - niebieski

Y - żółty

Można oczywiście kupić kolor praktycznie jaki sie tylko chce i taką diodę wlutować:)

Większym problemem jest tylko z wymiana diód pod wyświetlaczem komputera.

2273006083.jpg

Strzałki wskazują diody.

Napisano
  • Autor

Dzięki, to właśnie chciałem wiedzieć i na chodzeń pracuję przy elektronice więc mam sprzęt do wymiany takich diod i nie tylko i jak może masz zdjęcie w większej rozdzielczości to byłbym wdzięczny, chyba że wiesz w jakich obudowach są te diody. Jak są w obudowach PLCC2 to nawet nie będę musiał kupować grinser006.gif.

Napisano
  • Autor

Jeszcze raz dziękuję, teraz wszytko jasne, obudowa PLCC2, więc jak bym chciał zmienić to mam dostęp do białych, niebieskich, czerwonych i zielonych, ale zielonych o ładnym zimnym wyrazistym odcieniu dużo ładniejszym niż te oryginalne.

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy będę to robił w najbliższym czasie bo jest pogoda jaka jest, a także auto jest na gwarancji i mam mieszane uczucia jak do tego podejdą na przeglądzie i najchętniej wstawił bym diody o odcieniu jasnym seledynowym bądź turkusowym (nie znam się na kolorach), ale takich niestety nie posiadam, bo niebieski i czerwony napewno odpada. Mogę obiecać że jak coś zmienię to dam znać, a tak z ciekawości rozbierałeś te zegary ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.