Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oszroniony filtr

Featured Replies

Napisano

Gaz II generacja, Elpigaz, lanosik.

Witam panowie, miałem taki problem ja w temacie, w garażu waliło tak, że bałem się odpalić swojego sprzęta. Gazownik poniuchał elektronicznym nosem, popsikał pianką i stwierdził że to wielozwór, a dokładnie uszczelka. Faktycznie tam śmierdziało. Dokręcił. Na razie niby ok, sprawdzał na chodzącym silniku, ale nie na zgaszonym. Dlaczego oszroniło mi filtr ma ktoś z Was jakiś pomysł? (filtr w komorze silnika, pomiędzy wielozaworem a parownikiem) - w sumie chyba innego nie mam.

Napisano

Jeśli to dzieje się ciągle ( przynajmniej jest zaroszony ) to do wymiany wkład tego filtra. ( jest zanieczyszczony ).

Ma znacznie ograniczony przepływ gazu = prawdopodobnie odczuwasz też spadek mocy.

Przyczyną szronienia mógłby być też spory przeciek przy tym filtrze ale to wyczuł byś od razu.

Napisano
  • Autor

Oszronienie filtra powstało nagle. Rano przyszedłem do garażu i strasznie śmierdziało. Filtr byl biały no ale gazownik orzekł że to na wielozaworze wyciekało. Dzisiaj kontrolowałem i rzeczywiście, na razie nic się nie dzieje. Filtr w sumie nadawał się do wymiany i tak też zrobiłem. Wynika więc z tego że to w wyniku przecieku, no ale pomiary nic nie wykazywały, dziwne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.