Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana siłownika w drzwiach tylnych astra

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie! mam pytanie jak wymienić siłownik centralnego zamka z drzwi tylnych ponieważ zakupiłem siłownik, zdemontowałem tapicerkę ale nie wiem kompletnie jak go wymontować żeby nic nie uszkodzić, próbowałem go delikatnie wyciągnąć po wykręceniu śrub do zamka latać luźno latał ale blokuje się o mechanizm podnoszenia szyby. Wie ktoś jak go wymontować? może nie zamka ale samego siłownika.

Napisano

Piszę z pamięci , sam niedawno nagimnastykowałem się z tym trochę zlosnik.gif . Trzeba odkręcić najpierw tylną prowadnicę szyby . Jest mocowana na 2 torxach , jeden jest widoczny poniżej takiego czarnego plastikowego trójkąta (w pobliżu otworów na spinki tapicerki) , który też dobrze jest zdemontować (1 wkręt i zatrzaski) . Aby dostać się do drugiej śruby trzeba opuścić szybę i zdemontować uszczelkę szyby z drzwi ale tylko jej tylną część wchodzącą do prowadnicy . Trzeba przy tym pamiętać aby nie załamywać uszczelki bo można uszkodzić w niej metalowe wzmocnienie . Demontaż uszczelki ułatwi silikon w sprayu lub inny podobny preparat . Druga śruba będzie widoczna pod uszczelką w samej prowadnicy w miejscu gdzie wsuwa się szyba . Prowadnicę wysuwa się do dołu . Następnie demontujesz taki czarny plastik przy zamku i klamce , trzyma się na zatrzaskach . Wtedy odpinasz wtyk od siłownika , możesz już zdemontować zamek (3 torxy z zewnątrz drzwi) wraz z siłownikiem (2 wkręty) . Mocując nowy silownik zamontuj go w tym samym położeniu krętów mocujących stary siłownik .

Montaż w kolejności odwrotnej .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.