Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dławiący sie silnik w astrze f 95r.

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem z asterka a mianowicie z dławiacym sie silnikiem ,odpala nor,alnie ruszam i jest ok.normalnie przyspiesza ale po kilku minutyach jazdy i probie szybkiego przyspieszenia auto się dławi do takiego stopnia że trzeba delikatnie wciskac pedała gazu aby jechac dalej bez szarpania .Jak zaznaczylem na początku objawy nie występują zaraz po odpaleniu czyli jak silnik jest zimny.Prosze o pomoc

Napisano

A czy kontrolka "check" wykazuje jakies błedy ?

Zacząłbym od sprawdzenia filtra paliwa i jego stanu.

Napisano
  • Autor

żadna kontrolka sie nie świeci a filtr po wymianie ,kopułke tez wymieniłem ,przewody podmieniłem na chwile bez poprawy,swiece również.Ktos mówił że może to moduł zapłonu

Napisano

A jaki to silnik dokładnie??

Wiemy, że 1400 objętość w wersjach 8V EGR nie występował, także jego sprawdzanie porzuć odrazu grinser006.gif

Ja bym sprawdził mapsensor, uszkodzony moduł zapłonowy u mnie objawiał się gaśnięciem silnika i nierówną pracą, jak pracował i silnik był nagrzany nie było problemów z wkręceniem go na obroty.

PZDR VEN

Napisano

faktycznie, nie doczytałęm ze to silnik 1.4 i ze brak EGR

Napisano
  • Autor

możliwe że to coś związanego z prądem ,kiedys miałem przypadek że odpaliła na 2 garach i to z wielkimi trudami po chwili zaskoczyły pozostałe ale meka niesamowita

Napisano
  • Autor

autko pali całkeim dobrze pomimo tych mrozów i wolne obroty tez bez zastrzeżen ale p chwili od odpalenie nie ma mowy aby wcisnąc gaz do dechy i cieszyc sie przyspieszeniem ,auto się poprostu dławi ,jedyna rada delikatnie przyspieszać albo trzymać na wyskokich obrotach na kazdym biegu

Napisano

> żadna kontrolka sie nie świeci a filtr po wymianie ,kopułke tez

> wymieniłem ,przewody podmieniłem na chwile bez poprawy,swiece

> również.Ktos mówił że może to moduł zapłonu

Jeśli filtr paliwa jest ok to pozostaje jeszcze sprawdzić wydajność pompy paliwa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.