Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bingo M, nagle przestał jechac na gazie

Featured Replies

Napisano

Sytuacja z wczoraj, jade sobie autkiem, zadnych oznak ze cos nie tak, staję na światłach i auto gasnie, po próbie odpalnia na PB ok ale gdy przełączał się na LPG gasł. Dzis to samo. Myslałem że mam mało gazu wiec zatankowałem, nic nie dało.

Pacjent to Lanos 1.5 8V, z instalacja Bingo M,

Dzis chcę podjechac do gazowników ale moze wy wiecie gdzie szukac przyczyny bo zanim pojade to może coś sam naprawie albo chociaż będę wiedział jakie mogą być usterki żeby mnie nie naciągneli.

Napisano

Na początek sprawdź czy przełączają się wszystkie elektrozawory, ale do tego potrzeba 2 osób ...

Napisano
  • Autor

> Na początek sprawdź czy przełączają się wszystkie elektrozawory, ale

> do tego potrzeba 2 osób ...

chodzi o ten przy butli i pod maską ??

bo ten przy butli napewno bo go słysze

Napisano

> chodzi o ten przy butli i pod maską ??

Pod maską możesz mieć nawet 2 ...

Napisano
  • Autor

> Pod maską możesz mieć nawet 2 ...

dzięki za pomoc,

Faktycznie do EZ nie dochodził prad bo pin wyskoiczył z kostki.

Juz zrobione

Pozdrawiam.

ps. mam bingo S4.. heheh

Napisano

> dzięki za pomoc,

> Faktycznie do EZ nie dochodził prad bo pin wyskoiczył z kostki.

> Juz zrobione

> Pozdrawiam.

> ps. mam bingo S4.. heheh

miałem podobnie- wjechałem w dziure i srubka od masy elektrozaworu sie poluzowała i samochó działał ale szarpało strasznie zjechałem na pobocze przeczysciłem dokreciłem i lata do dzis smile.gif

Napisano

Ja mam takie pytanie odnośnie instalacji Bingo, zdarzyło się komuś, aby zacinał się silniczek krokowy? Podejrzewam to, bo po pierwszym przełączeniu na wolnych obrotach silnik chodzi, ale jak dodam gazu to słychać strzały, tak jakby nie otwierał się silniczek, było ubogo. Po kilku przełączeniach już jest wszystko dobrze.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i znowyu problem wystapił.

W sobote zonka pojechała do szkoły nic sie nie działo gdy przyszła i chciała odpalic auto to juz na LPG nie chciał odpalić.

Przyjechała no to ja pod maske i sprawdzam kabelki a tam wszystko wydaje się być dobrze. Odpusciłem sobie i w poniedziałek chciałem jechac do gazowników ale ...

wsiadamn w niedziele a auto pali elegancko na LPG .... i tak do wczoraj. angryfire.gif

EZ przy butli odpala ale ten przy reduktorze chyba tez działa, jak bylem u mechaniora i podłączał go na krótko to zaskakiwał ale zastanawiam się czy jest taka możliwośc aby się zawiesił i raz działał a raz nie.

Gdzie mozna szukac przyczyny, ktoś się sppotkał z takim problemem....

Napisano
  • Autor

> Bezpieczniki od gazu są ok?

tak, raz pali raz nie, podejżewam że chyba kable mocno zasniedziały i musze powymieniać

Napisano

> tak, raz pali raz nie, podejżewam że chyba kable mocno zasniedziały i musze powymieniać

Może być wina kabli. Ja raz tak miałem - elektrozawór nagle zaczął klepać jak szalony - na przemian otwierać się i zamykać. Co się okazało wsuwka nie była zła, ale połączenie kabla z wsuwką lekko - ale to naprawdę lekko - przyśniedziało - i taki efekt. Nigdy bym nie pomyslał że przy dość dobrze wyglądającym połączeniu może dochodzić do rozłączania elektrozaworu. Wcześniej kilkakrotnie miałem tak że podczas jazdy nagle przestawał chodzić na gazie, po poruszaniu kablami/złączami wracało do normy - przyczyna jw.

Napisano
  • Autor

> Może być wina kabli.

I BYŁA. Własnie wczoraj zostałem sobie w firmie po pracy i robabrałem wsztskie połączenia, okazało się że jeden z kabli nie stykał z konektorkiem i brak pradu. Uporałem sie i teraz smiga. smile.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> I BYŁA. Własnie wczoraj zostałem sobie w firmie po pracy i robabrałem wsztskie połączenia, okazało

> się że jeden z kabli nie stykał z konektorkiem i brak pradu. Uporałem sie i teraz smiga.

> Pozdrawiam.

Polecam polutować wszystkie połączenia kabli z konektorkami. Ja przy okazji zmiany generacji tak zrobiłem - zlutowałem i jest spokój z połączeniami.

Napisano
  • Autor

> Polecam polutować wszystkie połączenia kabli z konektorkami. Ja przy okazji zmiany generacji tak

> zrobiłem - zlutowałem i jest spokój z połączeniami.

jak z kumplem zminiałem to tak robilismy ale własnie takie dwa kabelki zastosowalismy z poprzedniej instalacji i teraz wyszło......

Generalnie to mam lekki bałagan w tych kablach i musze w jakas sobote się zabrac i to ładnie porobic i poukładac.

smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.