Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja turbo w CARTUR Bydgoszcz.

Featured Replies

Napisano

Witam koledzy.

Niestety wysypało się najprawdopodobniej turbo .

Przebieg (raczej oryginalny) ok. 195 tkm.

Przez ostatnie 2-3 dni zacząłem obserwować podczas jazdy przy mocniejszym wdepnięciu gazu (albo przegazówce na postoju) spore ilości niebieskiego dymu.

Oleju też zaczęło wyraźnie ubywać.

Mechanik powiedział, żeby w żadnym wypadku nie odpalać silnika bo jak zassie olej i poda na tłoki to kaplica.

Będzie demontował turbo i wyśle najprawdopodobniej do regeneracji - powiedział że ma jakąś firmę z Bydgoszczy która się tym zajmuje.

Poszukałem w necie i znalazłem CARTUR ul. Glinki (myślę że to o nich mechanik wspominał)

Czy ktoś z forum o nich słyszał lub może korzystał z ich usług ?

Jaki może być orientacyjny koszt regeneracji turbiny (jakie są ceny w innych częściach kraju , tak dla porównania żeby mnie nie orżnęli).

Sorry i jeszcze jedna prośba : podajcie koledzy proszę jaki jest kod turbiny (wszystkie symbole , na allegro widziałem że tych oznaczeń kodowych bywa kilka) do silnika 1.9 TDI 115 KM (AJM) z 2000 roku.

Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi i zainteresowanie tematem

Panów modów i adminów przepraszam jeśli temat się już gdzieś pojawił - przeszukałem forum i znalazłem tylko jedną opinię z 2006 roku.

Wybaczcie panowie : jak pomyślę o czekających mnie wydatkach to na spokojnie nie mogę się skupić na przeszukiwaniu forum.

PS

Może ktoś słyszał o regeneracji turbo w Toruniu ?

Napisano

> PS

> Może ktoś słyszał o regeneracji turbo w Toruniu ?

Mój mechanik (Lubicz), też wozi to Bydzi (ale nie wiem jaka firma). Jest gość zaufany i jeśli nie robi tego w Toruniu to dla mnie oznacza, że nie ma tutaj godnej firmy

Napisano

U mnie turbina powolutku się poci - puszcza gdzieś olej. Powoli zacząłem szukać rozwiązania i natknąłem się na >>>TO<<< . Z tego co widzę robią to w Kcyni czyli blisko Bydgoszczy. Jakbyś w razie się tam skusił, to podziel się swoimi odczuciami. Bo cenę mają bezkonkurencyjną.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.