Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyklejanie elementów alcantarą - pytanie jak?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie, otóż chcę wyłożyć podsufitkę oraz słupki alcantarą i nie za bardzo wiem jak to ugryźć napwno trzeba zerwac stary materiał, potem zagruntować, a dalej? jak juz zaczne oklejac? jak to jest z elastycznośćią tego materiału? naciąga sie? kleic po trochu? czy od razu całość? pomógłby ktos w temacie?

Napisano

> nikt nic nie wnisie do tematu?

a po co cos zrywac?

butapren rowno nalozyc nie za bogato by nie przesiakl i jechac, gladzic ladnie i bedzie ok.gif

Napisano

Co do podsufitki to faktycznie nic nie musisz zrywac. Wystarczy kupic klej w sprayu i jedziesz z koksem. Najpierw przymierzasz plat alacantary do podufitki, oczywiscie musisz ja zdemontowac zakrecony.gif potem rozprowadzasz klej w sprayu. Na podsufitke potrzebne beda dwa zeby wsio bylo ladnie pieknie. Przykladasz stopniowa alacantare na podsufitke oblozona klejem, wyrownujesz nierownosci itd, itd.

Ze slupkami oczywiscie to samo tylko musisz je najpierw odtluscic np. benzyna ekstrakcyjna i jazda. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Co do podsufitki to faktycznie nic nie musisz zrywac.

hmm napewno? cos mi tam swita ze do jakiegos tam materialu trzeba bylo powierzchnie oczyscic tzn zerwac stary material...

Wystarczy kupic klej w sprayu

jakies sugestie co do marki?

i jedziesz z

> koksem. Najpierw przymierzasz plat alacantary do podufitki, oczywiscie

musisz ja zdemontowac

> potem rozprowadzasz klej w sprayu. Na podsufitke potrzebne beda dwa zeby wsio bylo ladnie

> pieknie. Przykladasz stopniowa alacantare na podsufitke oblozona klejem,

a jest ona w miare plastyczna/elastyczna?

wyrownujesz

> nierownosci itd, itd.

no wlasnie, nie chcialbym miec tak ze jakies zagiecia wyjda, bo material nie chcial sie naciagnac 270751858-jezyk.gif

> Ze slupkami oczywiscie to samo tylko musisz je najpierw odtluscic np. benzyna ekstrakcyjna i jazda.

nie no tu to juz wiem wink.gif

Napisano
  • Autor

> a po co cos zrywac?

> butapren rowno nalozyc nie za bogato by nie przesiakl i jechac, gladzic ladnie i bedzie

hmm w sumie... mam podsufitke "miekka" jakby pod materialem gabka byla, wiec moze jakos to wyjdzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.