Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przestawiony rozrząd 16v

Featured Replies

Napisano

Czy możliwe jest to żeby przeskoczył rozrząd w 1.2 16v i auto dalej jeździło? bo że w 8v to było możliwe to wiem bo bezkolizyjny, mianowicie zdarzyło się ze 3 razy że auto przy przepinaniu z 5 na 4 zgasło (zyebany krokowy) no i niestety nie usłyszałem tego 4 sprzęgło puściłem i auto opaliło i pojechało dalej to tak przy 50km/h. Auto jedzie jak 8v frown.gif jak sprawdzić ustawienie rozrządu w tym ustrojstwie bo szukałem cech i nie widzę na górnym kole.

Napisano

zeby ustawic rozrzad w 16v trzeba miec blokady rozrzadu.

conajmniej jedną do zablokowania wałka i dwie potrzebne do ustawienia tłoków w jednej płaszczyźnie.

brak znaków na kołach.

Napisano
  • Autor

> zeby ustawic rozrzad w 16v trzeba miec blokady rozrzadu.

> conajmniej jedną do zablokowania wałka i dwie potrzebne do ustawienia tłoków w jednej płaszczyźnie.

> brak znaków na kołach.

Do ustawiania to wiem o blokadach, ale żeby sprawdzić poprawność ustawienia to trzeba od nowa ustawiać?

Napisano

tak ewentualnie mozesz ustawic tłoki w jednem poziomie za pomocą prętów o jednakowej długosci tak ze 1 cylinder od paska rozrządu idzie w doł i zobaczyc czy wyciecie na wałku jest w odpowiednim miejscu jak wykrecisz zaślepke.

Napisano
  • Autor

> tak ewentualnie mozesz ustawic tłoki w jednem poziomie za pomocą prętów o jednakowej długosci tak

> ze 1 cylinder od paska rozrządu idzie w doł i zobaczyc czy wyciecie na wałku jest w

> odpowiednim miejscu jak wykrecisz zaślepke.

Dobra oddam to do kogoś kto ma te blokady zlosnik.gif a co do pierwszej czesci posta? mogło to przeskoczyć straty wielkie związane z tym mogą być? zawory pokrzywione...?

Napisano

jeden ząbek to jeszcze nie tragedia raczej na seri.

jakby było boom to mysle ze od razu brak kompresji by był ale jak masz sprawny napinacz i pasek był odpowiednio naciągnięty to nie powinno być problemu z przeskoczeniem....

Napisano
  • Autor

> jeden ząbek to jeszcze nie tragedia raczej na seri.

> jakby było boom to mysle ze od razu brak kompresji by był ale jak masz sprawny napinacz i pasek był

> odpowiednio naciągnięty to nie powinno być problemu z przeskoczeniem....

No sam nie wiem bo auto coś słabe się zrobiło, no nic po świetach sobie kompreche zmierzę i ewentualnie oddam na to ustawienie rozrządu. Dzięki za pomoc pzdr ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.