Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wysokie spalanie pb

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z moim astrolotem, spala 13 litrów po mieście.Dodam że ostatnio wymieniłem sonde oraz czujnik cieczy od kompa i nic to nie zmieniło.Czy możecie koledzy coś poradzić?pozdrawiam.

Napisano

> Witam. Mam problem z moim astrolotem, spala 13 litrów po mieście.

Moja '96 1.6 16V (hatchback) ostanio mi spaliła dokładnie 11.9 l/100 po mieście (krótkie dystanse,dużo świateł)-gdy będzie cieplej sądzę że spalanie jeszcze spadnie. Podczas ostrej zimy ostatnio spalanie 13.8-14.3-ale czujnik temperatury zaczął mi padać,po wymianie 12.6-13.2 na krótkich dystansach. Wg instrukcji X16XEL spala 9,9 l/100 w mieście , a X16SZR jakieś 10,3 -pewnie mierzone na rozgrzanym silniku,+20,dobre ciśnienie powietrza smile.gif - tak więc na krótkich miejskich dystansach gdzie co kilkaset metrów światła-to można spokojnie dorzucić te 2 l/100 do katalogowych. Takie jest moje zdanie.

Napisano

> Witam. Mam problem z moim astrolotem, spala 13 litrów po mieście.

Spala czyli tyle regularnie wychodzi czy to może wynik z jednorazowego tankowania? Jeżeli z jednorazowego, to bym się bardzo nie przejmował. Moja do niedawna robiła w mieście 12,5l LPG/100km lub jakieś 11l noPb/100 km. Zmieniałeś stację gdzie tankowałeś? Ja zmieniłem ostatnio i pory w jakich jeżdżę po mieści i stację, na której tankuję i spalanie spadło do 10,5l gazu po mieście.

Napisano

U mnie ten motor w budzie 3D palił tamtego lata w mieście 7,5-8L/100 a po wymianie termostatu jesienią teraz przy obecnych temperaturach mam równe cool.gif 7L/100 i jazda wcale nie kapeluszowa. Kręce tylko do 3000obr/min a auta żwawo idzie do przodu drive.gif

Sprawdzałeś kody błędu silnika hmm.gif

Napisano
  • Autor

Błedów żadnych nie wywala a robie głównie krótkie dystanse po mieście. takie wyniki utrzymują sie od jesieni. w trasie wychodzi ok 7l

Napisano

> Błedów żadnych nie wywala a robie głównie krótkie dystanse po mieście. takie wyniki utrzymują sie

> od jesieni. w trasie wychodzi ok 7l

Wymieniles sonde i czujnik, teraz przydalo by sie podlaczyc laptopa i przejechac sie obserwujac co pokazuja wartosci mierzome w AB-com, Opelscaner lub Op-com.

Mam inny silnik a zbilem duze spalanie smile.gif miedzy innymi zaslepieniem jednego otworu w EGR.

W Twoim silniku bede to testowal w tym tygodniu, zaslepienie i jaki blad sie pokaze.

U mnie pokazuje sie check, ale blad P0400 ECU przestaje brac wskazania z EGR-a i go odlacza, po zgaszeniu silnika check znika, testuje czasami wylaczajac zaplon stojac na swiatlach. Ponowne uruchomienie silnika i nic nie swieci.

A dla Ciebie podstawowe pytanie:

przewody wysokiego napieca - kiedy wymieniane i czy robiles test na zraszanie jesli stare

swiece - kiedy wymieniane.

Napisano
  • Autor

Daj znać jak ci poszło z EGR-em boja też o tym myślałem icon_rolleyes.gif na pewno nie powinno zaszkodzić. A świece i kable są w porządku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.