Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio czy sam wzmacniacz ? muza z fona przez kabel?

Featured Replies

Napisano

witajcie

pisze tutaj gdyz nie wiem na co sie zdecydowac, zielony jestem w temace.

posiadam telefon, na ktorym odtwarzalbym teledyski oraz mp3, i chcialbym aby to szlo na glosniki w aucie. W samochodzie posiadam juz radio sony cd, ale nie ma ono wejscia, a wypalanie plyt jest bez sensu. telefon posiada wyjscie jack 3,5 mm stereo. dzwiek chcialbym miec na 4 glosniki. telefon nie ma radia. i teraz pytanie... bo czasami tez lubie radia posluchac. czy szukac jakiegos kaseciaka/ plyciaka z wejsciem i podlaczyc ? czy lepiej spiac radio i fon pod wzmacniacz?. dodam ze na jakosci jak i mocy mi nie zalezy. chce to podpiac pod 4 glosniki 13 cm o mocy muzycznej kolo 100 wat. na modernizacje chce wydac max 150-200 zl... chyba ze inne rozwiazanie proponujcie. ewentualne typy sprzetow mile widziane, a i jezeli posiada podswietlenie to w kolorze czerwonym

ps. sorki za brak polskich znakow i bledy, pisane z fona

Napisano

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie radio z wejściem aux

np coś takiego : http://allegro.pl/item982716561_radio_sony_cdx_gt24_cd_aux_mp3_rds_wma_katowice.html

podpinasz sobie telefonik pod to radyjko i gra nic nie trzeba kombinować chyba najlepsze rozwiązanie i nic grzebać nie trzeba masz i radio i muze z telefona

Napisano

wydaje mi się tak samo. Za nieduże pieniądze można już kupić radio z wyjściem AUX i bez zbędnych kombinacji słuchać muzyki w każdej chwili smile.gif

Napisano

> witajcie

> pisze tutaj gdyz nie wiem na co sie zdecydowac, zielony jestem w temace.

> posiadam telefon, na ktorym odtwarzalbym teledyski oraz mp3, i chcialbym aby to szlo na glosniki w

> aucie. W samochodzie posiadam juz radio sony cd, ale nie ma ono wejscia, a wypalanie plyt jest

> bez sensu. telefon posiada wyjscie jack 3,5 mm stereo. dzwiek chcialbym miec na 4 glosniki.

> telefon nie ma radia. i teraz pytanie... bo czasami tez lubie radia posluchac. czy szukac

> jakiegos kaseciaka/ plyciaka z wejsciem i podlaczyc ? czy lepiej spiac radio i fon pod

> wzmacniacz?. dodam ze na jakosci jak i mocy mi nie zalezy. chce to podpiac pod 4 glosniki 13

> cm o mocy muzycznej kolo 100 wat. na modernizacje chce wydac max 150-200 zl... chyba ze inne

> rozwiazanie proponujcie. ewentualne typy sprzetow mile widziane, a i jezeli posiada

> podswietlenie to w kolorze czerwonym

> ps. sorki za brak polskich znakow i bledy, pisane z fona

Ja też mam radio z AUX, dorobiłem sobie przewód z końcówkami jack, niekiedy podłączam odtwarzacz MP3 i jest spoko (używam zamiast pena, ale to nie to samo)

Napisano

jesli nie chcesz sie pozbywac radia, to kup sobie transmiter fm. wgrasz na karte sporo utworow, a jakosc jest wystarczająca do auta jak za takie pieniądze (ja dałem 13zł hehe.gif)

Napisano

> Ja też mam radio z AUX, dorobiłem sobie przewód z końcówkami jack, niekiedy podłączam odtwarzacz

> MP3 i jest spoko (używam zamiast pena, ale to nie to samo)

Myślisz że przez USB jest lepsze odtwarzanie niż przez "JACKA"??

Napisano

ale kolega chyba nie podłącza przez usb, bo pisze, ze przez jacka

Napisano

> ale kolega chyba nie podłącza przez usb, bo pisze, ze przez jacka

no ok. ale pytałem się Mati_1990 czy jest jakaś różnica bo ja mam tylko AUX i tak myślę nad zmiana radia z USB tylko u kumpli nie widzę żadnej różnicy pomiędzy moim AUX a ich USB a doplacac ok 100zł do tego zeby było wygodniej i szybciej to nie ma sensu według mnie

Napisano

> no ok. ale pytałem się Mati_1990 czy jest jakaś różnica bo ja mam tylko AUX i tak myślę nad zmiana

> radia z USB tylko u kumpli nie widzę żadnej różnicy pomiędzy moim AUX a ich USB a doplacac ok

> 100zł do tego zeby było wygodniej i szybciej to nie ma sensu według mnie

zalet jest kilka

na usb to radio odtwarza/dekoduje muzyke wiec wszystkim sterujesz z radia. W przypadku AUX radio odtwarza to co pojawi sie na tym zlaczu.

Majac usb nie masz problemu z ladowaniem odtwarzacza.

jak masz sterowanie radiem z kierownicy to do zmiany utworu nie musisz wymacac odtwarzacza

i tyle. Czy to warte roznicy zadecyduj sam

Napisano

> zalet jest kilka

> na usb to radio odtwarza/dekoduje muzyke wiec wszystkim sterujesz z radia. W przypadku AUX radio

> odtwarza to co pojawi sie na tym zlaczu.

> Majac usb nie masz problemu z ladowaniem odtwarzacza.

> jak masz sterowanie radiem z kierownicy to do zmiany utworu nie musisz wymacac odtwarzacza

> i tyle. Czy to warte roznicy zadecyduj sam

Dobra musze sie z tym zgodzic smile.gif ale jest jakaś róznica w jakości dzwieku ?? fakt faktem przełączanie z odtwarzacza jest uciażliwe a CD nagrywać z nową muza tez frown.gif

Napisano

> Myślisz że przez USB jest lepsze odtwarzanie niż przez "JACKA"??

Właśnie chodzi o wygodę. Nie masz możliwości sterowania przez radio odtwarzaczem MP3. No i musisz wymieniać baterie. Jakość odtwarzania jest chyba taka sama jak przez pendrive

Napisano

> Właśnie chodzi o wygodę. Nie masz możliwości sterowania przez radio odtwarzaczem MP3. No i musisz

> wymieniać baterie. Jakość odtwarzania jest chyba taka sama jak przez pendrive

tak tak zgadzam sie z wami w 100%. Tylko jak kupiłem radio myślałem że nie będzie mi to potrzebne a okazało sie inaczej. Na radiu teraz strace i musiałbym dołożyc ok 100-150zl zeby kupić coś sensownego (bezimienne sprzęty nie ma co sie bawic) i tak wygląda mój problem smile.gif

Napisano

> Dobra musze sie z tym zgodzic ale jest jakaś róznica w jakości dzwieku ?? fakt faktem przełączanie

> z odtwarzacza jest uciażliwe a CD nagrywać z nową muza tez

Jak podlaczysz odtwarzacz mp3 za 1$ to pewnie jakosc bedzie lepsza z radia. Jak odtwarzacz bedzie lepszy roznicy pewnie nie bedzie. Poza tym to mp3 wiec z zalozenia juz "popsuta" muzyka

Napisano

> Jak podlaczysz odtwarzacz mp3 za 1$ to pewnie jakosc bedzie lepsza z radia. Jak odtwarzacz bedzie

> lepszy roznicy pewnie nie bedzie. Poza tym to mp3 wiec z zalozenia juz "popsuta" muzyka

nokia n95 8GB albo Creative Zen MP4 2GB nie są tandetą. radio JVC tez nie. Dlatego mówię nie wiem czy opłaca mi się ta zamiana bo dużo bym stracił a radio naprawde jest nowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.