Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryczne wspomaganie corsa B problem ?

Featured Replies

Napisano

Witam mam do kupienia ladna Corse B 1.0 12V dzisiaj wstepnie po nia pojechalem niby wszystko jest super ale wspomaganie w lewo wspomaga w prawo nie bardzo co to moze byc ?

Generalnie w corsie ze wzgledu na mase kola chodza lekko i gosc powiedzial ze tego nie czuje lecz ewidentnie w lewo kierownica kreci sie lepiej niz w prawo..........

Jakie ewentualnie koszty ?

Napisano

> zdaje sie ze tak, nigdy tego nie wymienialem a mialem dokladac wspom ale wkoncu sprzedalem auto

Tylko ze po wymianie trzeba zbalansowac kolumne zeby nie bylo ze dziwnie dziala. Wiem bo takiego typu kolumny robimy u nas na zakladzie.

Napisano
  • Autor

> Tylko ze po wymianie trzeba zbalansowac kolumne zeby nie bylo ze dziwnie dziala. Wiem bo takiego

> typu kolumny robimy u nas na zakladzie.

i jak to wyglada cenowo ?

Napisano

> i jak to wyglada cenowo ?

U nas idzie wszystko na OEM i juz do Corsy D nie B. Takze jak nawala u ciebie to szukaj calej kolumny, a nie czesci do niej.

Napisano

> Witam mam do kupienia ladna Corse B 1.0 12V dzisiaj wstepnie po nia pojechalem niby wszystko jest

> super ale wspomaganie w lewo wspomaga w prawo nie bardzo co to moze byc ?

> Generalnie w corsie ze wzgledu na mase kola chodza lekko i gosc powiedzial ze tego nie czuje lecz

> ewidentnie w lewo kierownica kreci sie lepiej niz w prawo..........

> Jakie ewentualnie koszty ?

Jeżeli wspomaganie w corsie działa podobnie jak w punto to powinieneś wykonać kalibrację układu wspomagania i powinno być ok.

Napisano

> Jeżeli wspomaganie w corsie działa podobnie jak w punto to powinieneś wykonać kalibrację układu

> wspomagania i powinno być ok.

To jest inny dostawca, wiec moga byc rozne systemy sterujace, ale sprobowac warto. Punto ma uklad Delphi a Corsa B miala TRW

Napisano

najpierw to spobuj zbalansowac sterownik bo byc moze z jakiegos powodu ktos grzebal przynim/maglownicy i nie potrafil ponownie ustawic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.