Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie po przełączeniu na gaz

Featured Replies

Napisano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z instalacją LPG. Generalnie problem wygląda tak: odpalam auto po dłuższym postoju (po nocy albo po pracy), silnik pracuje na benzynie kilka minut, przełączam się na gaz i auto gaśnie. Jak przytrzymam trochę wyższe obroty to jest dobrze do pierwszego skrzyżowania, wtedy jak wciskam sprzęgło też silnik gaśnie. Później jest problem z odpaleniem bo pewnie silnik jest zalany. Jak silnik popracuje na benzynie do osiągnięcia temperatury 80-90'C to wtedy jest OK. Początkowo sądziłem, że problemem jest ciągle otwarty termostat, przez co nagrzewanie się silnika trwa znacznie dłużej. Niestety wymiana termostatu nie usunęła problemu gaśnięcia silnika. Ostatnio wyczyściłem filtr gazu i attuator i nadal usterka jest. Instalka to: reduktor TECNO, sterownik miniLambda (wiem, że to szit ale planuje na przyszły rok zmianę auta i nie zamierzam za wiele inwestować już w Astrę). Reduktor nie wykazuje oznak zużycia (6lat, 43kkm).

Mam zamiar w przyszłym tygodniu jechać na porządną regulację instalacji, tylko pytanie czy to pomoże??? Kilkanaście razy odkręcałem ten zaworek spustowy w reduktorze, ale prócz niewielkiego zasyfienia samego korka nigdy nic z reduktora nie leciało. Osobiście stwierdziłem, że problemy z gazem zaczęły się po ostatniej kolizji jaką miałem. Auto wtedy stało ponad 3 miesiące (listopad – luty). Macie jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić???? Czy jechać na regulację i dalej obserwować co się będzie działo????

pozdrawiam

Napisano

> zużycia (6lat,

to sporo, ja bym go wymieniał

Napisano
  • Autor

> to sporo, ja bym go wymieniał

wymieniać czy naprawiać???? Na miejscu mam dostępny oryginalny zestaw naprawczy za 130PLN, ile nowy?? nie wiem.

Napisano

oczywiście możesz też zregenerować

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.